Allsången har under flera år haft som tradition att uppmärksamma och hylla många av våra mest folkkära artister. Det här året går vi ett steg längre och lämnar under en kväll över Sollidens scen till en av dem; Tomas Ledin.


Foto/Källa; LiveNation

För första gången någonsin bjuder Allsång på Skansen in en artist för att underhålla under en hel timme i direktsändning med start kl 21.00. Den folkkäre artisten Tomas Ledin har bjudits in för att framföra några av alla de älskade sånger han skrivit genom åren, många som sommar efter sommar framförts på Allsång på Skansen. Tomas har lovat att bjuda publiken på en specialkomponerad musikfest, fylld av överraskningar och naturligtvis, hans musik. Det kommer att bli svensk sommar när den är som allra bäst.

Tomas som i år firar 40 år som låtskrivare och artist har inför kvällen bjudit in flera av sin artistvänner för att tillsammans med honom framföra ett antal av hans mest klassiska hits.

På tisdag, efter direktsändningen av Allsång på Skansen, följer Allsångsscenen är din; Tomas Ledin. Här är artistvännerna som tar plats på scenen tillsammans med Tomas:

David Lindgren – Sångare och musikalartist som skrällde som wildcard med ”Shout It Out” i Melodifestivalen i våras. Han har också setts i rollen som unge Ledin i Ledin Showtime på Rondo.

Martin E-type Eriksson – Eurotechnons stora namn i Sverige som varit en pålitlig leverantör av radiohits med låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again” och ”Campione 2000”.

Eva Dahlgren – Den prisbelönta sångerskan och låtskrivaren med över 30 år i branschen. 1991 blev hon den blekta blondinen med hela svenska folket då hon släppte albumet ”En blekt blondins hjärta”.

Hazelius Hedin – Två av Sveriges mest etablerade folkmusiker, Esbjörn Hazelius och Johan Hedin, sammanstrålar i en duo. Influerade av såväl irländsk som svensk folkmusik spelar de bland annat nyckelharpa, cittern och gitarr. Hazelius Hedin vann priset ”Årets grupp” på Folk- och världsmusikgalan 2012.

Måns Zelmerlöw – Allas våran Allsångsledare som under en timme byter skepnad från programledare till gäst på Sollidens scen.

Niklas Strömstedt – Musiker och låtskrivare som i en ny säsong kommer att tacka för musiken i SVT1, bland annat med Tomas Ledin som gäst.

Sarah Dawn Finer – Sångerska, låtskrivare och skådespelerska som vi i år även kunde se som programledare för Melodifestivalen.

Jason Timbuktu Diakité – En av Sveriges mest framgångsrika hiphopakter någonsin. Han står bakom låtar som ”Resten av ditt liv”, ”The botten is nådd” och ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”.

Allsångsscenen är din:
Tomas Ledin

SVT1 Tisdag 24 juli kl 21.00
Direkt efter Allsång på Skansen börjar en timmes direktsändning med Tomas Ledin och inbjudna gäster på Allsångsscenen.

Länkar
Tomas Ledin
SVT – Allsången
Live Nation