Nu ska syskonkäbblet mellan Sverige och Norge avgöras. Vilket av länderna har mest, flest och bäst utförsåkare? En unik landskamp mellan länderna som börjar 20 december och pågår till 3 januari kommer att sluta med att ett av ländernas fana kommer att vaja över fjällvärlden. Tävlingen äger rum på SkiStars destinationer i Åre, Sälen, Vemdalen, Hemsedal och Trysil.

-Det är alltid speciellt att tävla mot norrmännen. Jag hoppas att min insatts i Levi har gett blodad tand för många svenskar att bege sig till fjällen och ställa upp för vårt land. För att inspirera mina landsmän ska jag, som jag alltid gör, satsa på att stå överst på pallen och alltid ovanför norrmännen i alla de tävlingar jag deltar i, säger André Myhrer, landslagsåkare och OS-medaljör i Vancouver 2010. Myhrer är en av det svenska landslagets ambassadörer och inspiratörer för landskampen.

Exakt hur stort deltagandet blir från respektive land summeras den sista tävlingsdagen den 3 januari. Det enda som behövs för att delta är ett av SkiStars SkiPass, som registreras gratis och enkelt på MySkistar*. Sedan är det bara att åka så mycket skidor som möjligt på någon av SkiStars destinationer under jul och nyår.

Varje gång en SkiPassläsare passeras registreras ett åk till förmån för Landskampen. Alla åk summeras i poäng och på skistar.com redovisas live den aktuella poängställningen i Landskampen, både den individuella och sammanlagda. Dessutom finns Sveriges och Norges bästa aktuella ”Elvor”, de 11 landskampsåkare som just då bidrar mest till sitt land. Det går också utmärkt att åka till Norge och tävla för Sverige, eftersom det är nationaliteten som avgör.

– Det här är ju mest lek men samtidigt lite allvar. Utförsåkning är en suverän träningsform och genom MySkiStar och Landskampen vill vi inspirera våra gäster till roligare skidåkning och en aktiv livsstil. Vad är väl bättre än en kamp mellan två av världens främsta skidnationer och att på kuppen kunna åka av sig julmaten? säger Linda Wasell, PR Ansvarig SkiStar AB.

Det svenska Landskampslaget har fler ambassadörer och inspiratörer än André Myhrer. Här finns också Reine Barkered, vinnare av Freeride Worldtour 2012 och Henrik Harlaut, just nu den största stjärnan i Freeskivärlden och åkare i svenska Freeskiinglandslaget. Dessutom deltar pensionären Hans Lönn som blev MySkistars fallhöjdsmeterkung förra säsongen samt tvåbarnsfamiljen Jonell, som kommer att göra allt för att inspirera så många familjer som möjligt att ställa upp till kamp mot norrmännen.

I MySkiStar kan skidåkande gäster tävla mot sig själva och sina kompisar, vinna ”pins” i olika grenar och delta i någon av de övriga tävlingarna.
*Läs mer om MySkiStar här: http://www.skistar.com/MySkiStar/Nyheter/Om-MySkiStar/

De elva landskampsåkare som bidragit med flest poäng under Landskampen får en VIP-inbjudan till MySkiStar Weekend under våren. Övriga får nöja sig med äran i att ha slagit fast vilket som är det främsta utförsåkarlandet av Sverige och Norge

Följ Landskampen i realtid på kampanjsajten: http://www.skistar.com/sv/MySkiStar/Tavlingar/skidlandskampen/

Fakta om skidåkning som träningsform:

http://www.skistar.com/sv/MySkiStar/Traning/Skidakning-som-traning/