Skärgårdstunnan Regal. Foto: Skärgårdstunnan

Nu lanserar Skärgårdstunnan modellen Regal – marknadens första badtunna med en klassisk jacuzzi-interiör. Kaminen i Regal har integrerats så att badet blir en enda enhet, vilket innebär att badmiljön är helt fri från störande objekt. Modellen kan fås med både bubbelsystem och undervattensbelysning. Hela badet är klätt i miljöcertifierat trä.

– Utvecklingen av vedeldade badtunnor har på senare tid bestått av kaminer som är separerade från badet, med slangar emellan. Vi har istället valt att sammanföra alla komponenter i en enda enhet på ett sätt som skapar rymd i själva badet och resulterar i ett runt, vackert bad. På så vis kan vi leverera kompletta och klara bad som kunden direkt kan bada i, säger Fredrik Hofgaard, produktansvarig på Skärgårdstunnan.

Kaminen i Skärgårdstunnan Regal är integrerad under badets kar, istället för att sitta i själva badvattnet. Det gör att badet blir lika lättskött och bekvämt som en klassisk jacuzzi.

Kaminen sköts precis som en vanlig braskamin. Veden lyfts in genom en glaslucka, reglering av luft sker med en draglucka och askan samlas i en asklåda som lätt kan tömmas. Under eldning uppstår en tryckskillnad som får vattnet att cirkulera genom kaminen. På så vis värms badvattnet. Uppvärmningen fungerar helt utan elektricitet eller manuell omrörning.

De flesta som äger en badtunna byter vatten efter varje bad. Därför har karet utformats så att allt vatten rinner ut när bottenventilen öppnas. För att undvika en synlig bottenventil sitter ventilen dold bakom kaminens draglucka.

Högblanka rostfria lister omger kaminen, och materialet går igen i både rökrör och interiör. Träpanelen består av rödbrun furu som värmebehandlats för att ge en miljöcertifierad rötbeständighet. Själva karet är av armerad kompositplast med en högblank yta.

Kanten runt Skärgårdstunnan Regal är rund för att fungera som ett skönt stöd för nacken samtidigt som den runda formen innebär att både i- och urstigning blir bekvämt och säkert. Sitsen har ett ordentligt stöd för benen och ryggen är följsamt konkav. Ovanför kaminen sveper ett armstöd som övergår i en grundare sits för barn.

Skärgårdstunnan AB utvecklar, tillverkar och marknadsför badtunnor och poolutrustning. Skärgårdstunnan är en av norra Europas största tillverkare av vedeldade bad. Baden säljs i Sverige, Norge, Danmark, Åland, Nederländerna, Tyskland, Österrike och Tjeckien. Skärgårdstunnan var ett av de första bolag som lanserade vedeldade bad av plast, och har sedan dess varit tongivande för branschen, läs mer om Skärgårdstunnan på www.skargardstunnan.se

Kontakt
Skärgårdstunnan
Södra kungsvägen 112
181 61 Lidingö

Läs mer på hemsidan; http://www.skargardstunnan.se