elefantislottsskogen3_680
Foto/Källa; Göteborgs Naturhistoriska Museum

Göteborgs Naturhistoriska Museum har bjudit in Cirkus Scotts elefanter till en arbetsdag med efterföljande middag i Slottsskogen. Imorgon, tisdag 18 juni kl. 11:00 så har en riktig festmåltid bestående av vackert ängsgräs, slybuskar, småträd dukats upp på Lilla Ängsgården för elefanterna att mumsa i sig.

Inbjudan är ett initiativ av Natursvårdsintendent Leif Lithander på museet och välkomnades med stor entusiasm av både elefanterna och Cirkusdirektör Robert Bronett.

På tisdag förmiddag får Göteborgs parkarbetare hjälp i röjningsarbetet av tre verkliga experter på området.

– Två afrikanska skogselefanter och en indisk elefant från Cirkus Scott, visar hur vår nordiska lövskog utvecklades tillsammans med stora djur som vägde mer än ett ton. En gång fanns det nämligen elefanter även i våra skogar, och som genom sitt bete skapade den ljusa, öppna lövskogen, säger Leif Lithander på Göteborgs Naturhistoriska Museum.

elefantislottsskogena550

De som vill följa med elefanterna under dagen så börjar promenaden kl. 11 vid Cirkus Scotts tält vid Slottsskogsvallen, för att i lugnt tempo gå upp till Lilla Ängsgården.

Läs mer på; Göteborgs Naturhistoriska Museum

 

Västarvet är Sveriges största förvaltning för natur- och kulturarv. Genom förebyggande och konsultativa insatser med fokus på kulturmiljö, naturvård, arkeologi, konservering och slöjd bevarar vi natur- och kulturarvet – men bedriver också ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela Västra Götaland.

Västarvet driver verksamheten på Bohusläns museum, Göteborgs Naturhistoriska museum, Lödöse museum, Forsviks Bruk, Slöjd & Byggnadsvård, Vänersborgs museum, Vitlycke museum och Västergötlands museum. Läs mer om Västarvet på www.vastarvet.se