Kvitfjell_Alpinanlegg_Foto-
Kvitfjell Alpinanläggning Foto: Vegard Breie

Det har snöat i Norges största skiddestination. De olympiska anläggningarna Hafjell och Kvitfjell har fått nysnö och det har också redan blivit tillräckligt kallt för snökanoner. Säsongsstarten är inte långt borta. Till helgen öppnar Kvitfjell!

Både Hafjell och Kvitfjell har redan haft några dagar med natursnö och sedan mitten av oktober är det också tillräckligt låga temperaturer för att använda snökanoner. Detta är en bra start på vintern, särskilt med tanke på att Kvitfjell planerar säsongsstart den 2 november. Hafjell slår upp portarna den 23 november. Hafjell och Kvitfjell har gått samman till en destination. En gratis shuttlebuss mellan orterna tar 30 minuter och ett liftkort ger tillgång till 73 km backar. Det finns även 5 terrängparker, 900 km preparerade längskidspår, 28 liftar och 1 gondol.

Kvitfjell – säsongsstart 2 november

Snökanonerna går för fullt i Kvitfjell och till helgen öppnar anläggningen. Kvitfjell siktar på att ha Familjebacken och Träningsbacken öppna, samt Familjeliften. Detta är den mest populära skidorten för den aktiva alpinskidåkaren som är ivrig att äntligen få köra på snö. Därför kommer Träningsbacken att vara reserverad för kommande hjältar inom alpint. Däremot kommer Familjebacken att vara öppen för alla skidentusiaster.

En nyhet för säsongen i Kvitfjell är Skiline. Efter en framgångsrik vinter förra säsongen i Hafjell är det nu också Kvitfjells tur att köra Skiline. Det är en app som är gratis och ger en full översikt över antalet höjdmeter och kilometer som en person kört i alpinanläggningen. Resultatet kan sedan delas på Skiline och andra nätverk.

Dessutom har barnområdet utvidgats med ett nytt rullband och Skifolk Explore. De allra minsta kan därmed utforska skidanläggningen och lära sig mer om hur det är att jobba på en skiddestination exempelvis i skidverkstaden, skiduthyrningen och liften.

Efter denna öppningshelg kommer Kvitfjell allteftersom att fortlöpande öppna fler backar. Från den 2 november kommer skidorten att ha öppet varje dag från 09.30 – 15.30. Därutöver är det kvällsskidåkning på tisdagar, torsdagar (fram till 20 december) och fredagar från kl 17.30-20.00.

Mer information:
www.kvitfjell.no

www.kvitfjell.no/Nyhet%21+Skiline+i+Kvitfjell/3688

 

Hafjell – säsongsstart 23 november

Hafjell_640
Hafjell Alpinanläggning Foto: Vegard Breie

Några helger senare, den 23 november, planerar Hafjell att öppna sitt skidområde. De siktar då på att öppna barnområdet, terrängparken «Backyard» och slalombacken Skimovie som har automatisk tidtagning och filmning. Därtill kommer 6 liftar inklusive gondolen att vara igång.

Hafjellb640

Hafjell Alpinanläggning, lift –  Foto: Vegard Breie

Tack vare nya möjligheter till snöproduktion kan Hafjell öppna Hafjellparken tidigare än andra år. Parken har också expanderat med en ny railpark. Ny för säsongen, för den som vill ha en extra utmaning, är även en backe med puckelpist bredvid den populära backen med Skimovie.

Hafjell har i år 25-årsjubileum. Den 30 november firas skiddestinationen med fest och aktiviteter för stora och små.

Efter öppningshelgen 23-24 november och från och med 30 november kommer Hafjell att ha öppet varje dag.

Mer information:
www.hafjell.no

 

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.

Du hittar också mer information på Visitnorway.se