IMG_1241_640
Foto; Christoffer Collin

Icelandair skickade svenska Instagrammaren/fotografen Christoffer Collin aka ”wisslaren” till Island för att öka intresset för destinationen och resor till Island, och det lyckades: Nästan 1 miljon ”Gilla” på en vecka.

Vid sidan av höstens konventionella marknadsföringskampanjer utav Icelandair, så valdes här en mer okonventionella idé till att få fler människor att öppna ögonen till Island som nästa resmål. Det lyckades, bokstavligt talat, då det sociala och bilddrivna mediet Instagram användes som distributionskanal för att sprida den isländska atmosfären. Det fanns inget specifikt uppdragsschema, snarare tvärtom så var det upp till Christoffer själv vad han ville fotografera och dela med sig. Projektet gjorde succé och budskapet har nått ut till en väldigt stor grupp.

Christoffer Collin / ”wisslaren” är inte vem som helst i dessa kretsar med ett följe på 444.000 personer via Instagram, så budskapet om Island nådde både långt och brett. Icelandairs samarbete med ”wisslaren” pågick i en veckas tid och resultaten talar för sig själva:

– 49 bilder från Island

– 20.276 ”gilla” i genomsnitt per bild

– 198 kommentarer i genomsnitt per bild

– Totalt 993.511 ”gilla”

– Totalt 9701 kommentarer

Som en extra bonus fick @icelandair ytterligare 250 fler följare under projektets gång. Sammanfattningsvis så blev projektet väldigt lyckat och inspirerar till att fortsätta på det inslagna spåret.

Icelandair är ett ledande flygbolag som erbjuder flyg till och från Island inom Europa samt ett attraktivt alternativ vidare över Atlanten. Icelandair erbjuder säkra, pålitliga flygförbindelser med utmärkt service till storstadsområden på båda sidor om Atlanten.

Med sin bas på Island utnyttjar man landets geografiska läge, halvvägs mellan Amerika och Europa för att bygga upp ett ständigt växande nätverk med internationella rutter med Island som nav. Icelandair är en del av Icelandair Group.

Läs mer på hemsidan; http://www.icelandair.se/