Foto; Håkan Wike, Fjällräven Classic

Jag har ju ett par bloggar och som bloggare följer man ju gärna andra bloggare. En av de jag följt längst är dels, Lars Bengtsson, Världscyklisten, dels, Jonna Jinton från Grundtjärn.
Jonna har jag följt sedan 2012 och detta var det första inlägget på min andra blogg om henne; http://hittaupplevelse.se/2012/02/jonna-jinton-och-livet-i-grundtjarn/

Jonna_Nikkaloukta03_640
Jonna, i fjällen. Foto, Jonna Jinton

Det är kul att följa en tjej i vardagen som brutit upp från stadens stress och jäkt för att flytta ut glesbygden, så nära naturen som Jonna lever idag med sin goa hund vid sin sida, Nanook.

Nu i dagarna har Jonna varit på vandring i kanske en av Världens vackraste platser, Sarek och Fjällräven Classic! En vandring jag kunde ge min högra hand för att uppleva. Nåja, en bra slant i vart fall. Om jag haft en sådan slant.
Tyvärr skulle jag inte kunna genomföra en sådan strapatsrik vandring idag på grund av sjukdom. Även om jag haft slanten.

Men på sent 60-tal gick jag faktiskt själv en bit av Kungsleden. Någon mil, och fick i alla fall känna smaken och lukten av denna storslagna miljö. Så vild, vacker och karg som om den vore från en annan värld.
Nu får jag nöja mig med att följa med på Jonnas färd via hennes bilder, text och filmer. Några av dem har jag fått lov av Jonna att förmedla för er här på min egen blogg. Men vill ni se mer av Jonnas bilder så besök gärna hennes hemsida och läs mer om henne och hennes vandring!
Hemesida; http://jonnajinton.se/