Bild1_640

Upplevelse- och fotoresor till Svalbard, Finland och Jämtland.

Vi vill ge våra resedeltagare upplevelser och utmärkta fotomöjligheter i vår Nordiska vildmark med inriktning på rovdjur och fåglar. Vi som driver Rovdjursland och är reseledare är naturfilmaren Bo Kristiansson och naturfotografen och biologen Magnus Fredriksson.

Våra resor under 2015:

Svalbard
Till Svalbard far vi på skoteräventyr 6-10 april med bekvämt boende i stugor under färden. Denna tid av Arktisk vårvinter har ett vackert ljus och chansen att se isbjörn är stor.
Till våren far vi iväg på expedition med fartyg kring Svalbard 16-25 maj med bra mat ombord och boende i egna hytter. Turer med zodiak-båtar gör vi och hela expeditionen är inriktad på att uppleva och fotografera det rika djur- och fågellivet. Bo Kristiansson har sett isbjörn och valross på samtliga sina drygt 50 expeditioner till Svalbard hittills!

Bild2_640

Finland
Våra resor till ryska gränsen i östra Finland är helt inriktade på de stora rovdjuren: björn, järv och varg. För att komma nära dessa skygga djur sitter man i gömsle över natten där rovdjuren ofta går förbi i ett område där mat diskret läggs ut. Under 2014 har Magnus Fredriksson sett björn och järv på platsen under samtliga 9 resor han gjort under året! Det är vackra oförstörda miljöer av vildmark och man byter gömsle varje kväll för att få variationen. Varg-flock finns och de ses ca en gång per vecka. Sängar finns i gömslena och vi har även ett bra boende på vildmarkslodge i närheten av gömsleområdet. Resan är effektiv på så sätt att man hinner till gömslena redan första kvällen och man är tillbaks vid 17-tiden efter sista natten i gömsle. Våra resor går 16-20 april, 7-11 maj, 3-7 juli och 3-7 september. Vi har även en specialresa för varg till en annan plats den 24-28 september!

Bild3_640

Jämtland, Vålådalen
I Vålådalen i Jämtland finns vackra miljöer av fjäll och urskog. Flera alternativ till bekväma boenden finns. Vi håller här guidning med inriktning på fåglar och naturfotografering den 1-14 juni. Det finns även gömslen för björn att boka i Vålådalen.

Bild4_640

Björnskådning och björnfoto inriktar vi oss på den 8-22 augusti. Då håller vi till på Renflomarken vildmarkscamp och sitter i björngömslen över natt i vackra miljöer av skogsbryn och myr. Dagligen ingår föredrag om rovdjuren, naturen och naturfotografering. Bekväma stora gömslen för 4-5 personer finns. Vi har även boende på den gemytliga campen med timrad stuga och bastu.

För vår guidning i Jämtland avgör själv när man ankommer och hur många dagar man stannar.

Bild5_640

Föredrag och fotoworkshop
Alla våra resor inkluderar föredrag om djuren, naturen och naturfotografering. Dessutom lär Bo Kristiansson ut hur man blir bättre på att filma med sin vanliga kamera.

Man behöver inte ha stora förkunskaper om fotografering, utan vi ger personlig rådgivning så att nybörjaren liksom den erfarne naturfotografen ska få gott utbyte av resan efter sina egna förutsättningar.

Vår hemsida
Se mer om våra resor på Rovdjurslands hemsida www.Rovdjursland.se

Följ även Rovdjursland på Facebook via www.facebook.com/Rovdjursland

Kontakt
Fråga gärna om våra resor för rådgivning och tips!

Magnus Fredriksson
magnus@rovdjursland.se
Vi har bra priser och mervärden för våra resor! Jämför med andra aktörer!