jultomten_TjoloholmSlott_640
Jultomten, Foto; Josefine Litfeldt

Under julmarknaden på Tjolöholms Slott den 14-16 och 19-23 november får alla jultomtar fri entré. För att komma in gratis och delta i tävlingen ska tävlingsdeltagaren vara klädd i komplett tomteutstyrsel från topp till tå, t ex röd rock, röda byxor, tomteluva och skägg. Alla tävlingsdeltagare har dessutom chans att vinna julbord för två personer om de tar en selfie iklädd tomtedräkt framför slottet. Tävlingsbidraget ska läggas ut på Tjolöholms facebooksida. Bästa tomten vinner julbord för två personer på Tjolöholms Slott.

Julmarknadstradition för 25000 besökare

Tjolöholms Slotts julmarknad är en av de största i Västsverige. Ett hundratal utställare av hantverk och matdelikatesser samlas på godset varje år för att visa och sälja sina varor. Efter förra årets besöksrekord med nära 25 000 besökare öppnas i år en helt ny julmarknadslokal, i godsets kulturhistoriska stallbyggnad.

Det händer också mycket under julmarknadsdagarna. Jultomten tar emot barnens önskelistor och har godisregn från slottsbalkongen. Det är sång och musikuppträdanden, julvisningar av slottet och trolleri och magi. Varje kväll finns det möjlighet att se den populära eldshowen, en hisnande upplevelse för alla åldrar. Besökarna kan träffa på herrskapet från förr när de julhandlar på marknaden och vid flera tillfällen gästas julmarknaden av olika luciatrupper.

Tjoloholm_640
Tjolöholms Slott, Foto; Thomas Carlén

Öppettider och program

Julmarknaden är öppen 14-16 och 19-23 november, kl 12-20 på vardagar och kl 10-18 på helger. Entré 100 kr vardagar, 140 kr helger, barn upp till 14 år gratis, fri parkering. Av entrépriset går 10 kr till slottets projekt att restaurera rosengången i slottsträdgården.

Fullständigt program finns på tjoloholm.se
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

2014 firar Tjolöholms Slott 110-årsjubileum! Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods.

Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se