pokerspelare600

Okej, så det har sagts förut och det lär sägas igen – jag älskar poker! Och ja, jag älskar att spela på nätet. Men jag älskar också att spela direkt med mina kompisar, ansikte mot ansikte, och det finns få saker som är lika underbara som att se deras min när jag vinner. Ja, eller för den delen när jag förlorar. Det är faktiskt en sån där typisk sak som är kul alldeles oavsett vad det går – det gäller bara att spela för spelets skull och inte för pengarna, och plötsligt är det förvånansvärt lätt att få till en rejäl upplevelse av spelet.
Jag tänkte lite på mina många års erfarenhet med poker, och insåg att jag ville dela med mig av i alla fall tre stycken. Jag nämnde ju redan att jag älskar att spela Full Tilt på nätet, så här tänkte jag ta tre riktigt roliga exempel på saker jag uppsikt när jag spelat ansikte mot ansikte.
1. Utelivsäventyret
En av de bästa veckorna i mitt liv spenderade jag åt de tre saker jag brinner som allra mest för – riktigt bra kompisar, hajking, och poker. Jag älskar att spela Full Tilt på nätet för att man får sitta inne i värmen och kontrollera allt, men samtidigt älskar jag att spela utomhus där man har vädret omkring sig, doften av natur och ljud från djur långt, långt bort. Man kan säga att jag älskar poker på nätet på precis samma sätt som jag älskar poker i vildmarken.
På den här resan var jag med ett gäng kompisar, och vi var ute i Lappland och vandrade varje dag, sen slog vi ned, öppnade upp tältet och spelade poker hela kvällen. Det var utan tvekan en utomordentligt fantastisk vecka, och trots att jag inte vann några särskilt stora summor vid pokerbordet hade vi otroligt kul tillsammans, och när mörkret började falla över den lappländska vildmarken tände vi upp en brasa och några lyktor så vi kunde fortsätta spela. Helt otroligt.
2. När jag nästan vann
Visst, jag sade att poängen inte är att vinna, men till viss del ljög jag ju. Ett av mina allra bästa pokerminnen kommer från en gång när jag nästan vann, men sen föll på målsnöret. Men vinsten skulle faktiskt ha betytt mycket mindre om det rörde sig om pengar – det här handlade istället om ett vad. Vi spelade i en grupp på sju, och strax innan hade någon sett Simpsons-avsnittet där Flanders och Homer tävlar om vem som ska få klippa den andras gräs iklädd klänning. Så ja, vi blev inspirerade, och vi bestämde oss för att tävla om det.
Så vi började, och den första som slogs ut skulle få det värsta straffet, den andra fick ett annat straff, och så vidare. Vi spelade inte särskilt länge innan jag fick en otroligt bra hand – fyrtal i ess och en kung som femte bästa. Självklart såg jag chansen att vinna stort direkt och få ett enormt försprång, så jag går all in och ser till min förtjusning en till göra detsamma. Men vad händer då? Han har en ännu bättre hand, och jag får klippa alla andras gräs i min frus klänning. Men kul var det att nästan vinna!
3. Omgången på taket
Det finns en allt mer återkommande myt om att alla spelomgångar som är kul måste ske under bra förhållanden, men det stämmer inte alls – och samma sak gäller egentligen för allt, inte bara poker. Visst, jag älskar att spela Full Tilt på nätet, för då kan man ta det lugnt och slappna av med ett glas vin och lugn musik. Men det kan också vara spännande att inte kontrollera saker. Mitt praktexempel är när jag och två polare varit ute och träffat några andra kompisar, och var på väg hem till en till vän för att spela lite poker. Vi tog sista tunnelbanan dit (vi tänkte sova över) och gick och knackade på. Problemet blev snabbt uppenbart – vi knackade på dörren, och kompisen var inte hemma! Vi stod utanför och knackade i säkert tjugo minuter, ringde telefonen utan svar, öppnade brevinkastet och ropade in, allt utan någon reaktion. Vi fick inse faktum. Men sista tunnelbanan hade gått, och vi ville ju spela. Så vad gjorde vi? Vi gick upp på det kalla taket vi kunde nå från trapphuset, sen satt vi där och körde en av de roligaste omgångarna poker jag någonsin spelat. Så se där, under alla omständigheter går det att göra poker till en fantastisk upplevelse!