Text, Carl Stridsberg. Foto; Patrik Leonardsson

Patrik är även han naturfotograf. Jag fick låna en bild av, Patrik, redan för tio år sedan. Bilden föreställde en liten pojke som satt med ett väldigt stort förstoringsglas och kikade på en blomma. En underbar sommarbild redan då. Sedan dess har Patrik serverat många andra vackra naturbilder genom åren..

Om Patrik Leonardsson
Patrik Leonardsson blev invald i Svenska Naturfotograferna/N 1998 och strax efter i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura. Fick i November 2001 Landstinget Hallands kulturstipendium. Han föddes under en snöstorm i Laholm den 11:e januari 1968. Bor numera i Halmstad, men är uppvuxen en bit utanför. Patrik är en självlärd fotograf med naturen i Halland som huvudmotiv. Sedan 1995 driver han företaget Goldmine photo som är en bildbyrå specialiserad på Halland. Reklambyråer och tidningar är de vanligaste bildköparna och miljövård, almanackor, vykort m.m. är ofta produktionerna.

Patrik´s böcker
Hösten 2000 släppte, Patrik, sin första bok, ”Avtryck”, där han i bild och text beskriver sina strövtåg i landskapen kring Halmstad. Hösten 2002 var det dags för bok nummer två, ”Halland – landet innanför hallarna”. Där hans fotografiska vandring omfattar hela Hallands län.

BokOmslagHalland_680

November 2005 släppte han sin tredje bok ”Halländska öar”, där Patrik med kajak utforskar den något okända halländska övärlden. Den fjärde boken ”Nissan – en å från a till ö ”släpptes i november 2009 i denna bok skildrar han ån som han lekte vid som barn och fann inspiration till sin musik, tillbaka till den plats där allt en gång började alltså!

Här nedan boken, ”Strövtåg i Halland”. Mer om boken under bilden.

Bokomslag_UtflykteriHalland728

Följ med på strövtåg i det halländska landskapet, dess stränder, skogar, sjöar, åar, byar och städer. Med denna bok som följeslagare hittar du till mer än tvåhundra platser som berättar om Hallands natur och historia. Naturfotograf Patrik Leonardssons stämningsfulla bilder borgar för att lusten att upptäcka eller återse Hallands sevärdheter lätt kan bli vanebildande. Packa fikakorgen och häng med ut i Halland!

Om Patriks Sommarutställning
Sin sommarutställning har Patrik på Särdals Kvarn i Skulpturateljén och caféet är öppnad för säsongen, 11 – 16. Utställningen bjuder på blandade, kontrastrika motiv från Hallands stora och små landskap i en härlig röra med en harmonisk underton.

Utställningen är öppet enligt caféets tider eller enlikt ök. Hjärtligt välkomna!

En trolsk omfamnande ek, en luggad maskros….

Maskros728

och en snäcka på stråvandring …

Snacka640

…. är bara tre titlar av sammanlagt 22 utställda fotografier på canvas. Motiven och utställningen lyfts fram av den mysiga kulturhistoriska miljön här på kvarnen, svårt att förklara, måste upplevas.

Läs mer om, Patrik, här! http://www.leonardsson.se/

Särdals Kvarn – Byggnadsminne & sommarutställning

Särdals Kvarn uppfördes år 1890. Väderkvarnen var i drift fram till 1967. Med sina sex våningar och fyra malningsstenar är den en av Nordens största. Sedan 1980 är Särdals Kvarn ett byggnadsminne. Läs mer om, Särdals Kvarn, här! http://www.sardalskvarn.se/

Adress
Särdals kvarn
623, 310 42 Haverdal
Kordinater; 56.741416, 12.658020

Telefon butik: 035-520 29
Telefon café: 035-519 05

Vägbeskrivning

Du hittar väderkvarnen 15 km norr om Halmstad väl synlig från Kustvägen.  Här finns goda parkeringsmöjligheter, även för turistbussar. Parkeringen är gratis.
Det är även lätt att ta sig till Särdal med buss 350 från Halmstad. Hållplats finns intill kvarnen.