Att jobba med assistans är ett meningsfullt yrke och du får chansen att hjälpa människor som inte har haft samma förutsättningar som de flesta andra i livet. Med hjälp av en personlig assistans kan du som funktionshindrad tillåta dig att få göra det du vill och leva ditt liv så som du önskar.  Med en personlig assistans kan du förverkliga dina drömmar vare sig det gäller jobb, hobby, resor eller utflykter. Personlig Assistans i Uppsala erbjuder personliga assistenter till barn och vuxna med funktionsnedsättning. Den personliga assistenten hjälper kunden att göra det som funktionsnedsättningen sätter stopp för. Det som många tar för givet, att helt enkelt bara ta hand om sitt hem, ha ett arbete eller utöva fritidsintressen gör den personliga assistenten möjligt.

PersonligAssistans640

Exempel på vad man kan göra tillsammans med sin assistans är gå på gåbingo (eller motionsbingo som det också kan heta). Det är både trevligt och ger motion. Det är ungefär som tipsrunda fast istället för frågor är det nummer. Man köper en bricka och går en slinga med stationer med nummer som man får pricka av på vägen. Som vanlig bingo fast det är olika nummer på skyltar som är utsatta. Har man tur finns numren på brickan. Tanken är att man ska få motion eftersom man ska gå mellan stationerna.

PersonligAssistans64002

Ett annat intresse kan vara matlagning och att laga mat tillsammans efter recept från tidningar. Några vill kanske kunna åka med sin assistans till det allmänna badhuset och bada. Möjligheterna är många oavsett man är ung eller gammal!