En kvinna som har varit en stor inspiration för mig under många år är äventyrerskan, fotografen, fridykerskan och bergsbestigaren, Annelie Pompe. Annelie brukar kallas för ”Världens högsta och djupaste kvinna” för att hon fridyker mer än 100 meter djupt. Och har bestigit världens högsta berg, Mount Everest. Annelie Pompe är nu klar med ”Seven Summit”, som går ut på att att bestiga sju av världens högsta berg på lika många kontinenter. Annelie berättar själv på sin blogg här hur det var att bestiga dessa berg, ett och ett efter vartannat

berg680

Fridykning är när man dyker djupt ner i havet utan någon som helst hjälp av syrgas, endast ens egna lungor och medvetande har man med sig ner. Annelie Pompe är verkligen en person värd att lära känna, som amatörfotograf, ett måste, då hennes bilder är utomjordiskt vackra, både nerifrån djupet av havet som på toppen av världens högsta berg, Mount Everest. Annelie är en av tre kvinnor som klarat det.

val680

Det som inspirerat mig mest förutom, Annelie´s stora mod, hennes hälsosamma livsstil vad det gäller kost och sunda vanor, hennes sätt att se på livet som; ”Livet är nu, det väntar inte på dig”, är hennes sprittande livsglädje, hennes nyfikenhet på livet och människorna och naturen omkring sig. Att försöka lära känna Annelie Pompe är som att uppleva en vild och ohämmad naturkraft av skönhet och mångfald.

fridyk640

Annelie kommer ut med en bok i september med många bilder från hennes olika expeditioner. Älskar du vackra bilder och naturbilder är det en bok du bara måste ha. Och kanske ge bort i julklapp?

Vill du se lite av hennes bilder kan du gå in på Facebooksida, den helt underbara Instagramsidan, hennes blogg eller hemsida här;
Annelies Blogg
Hemsidan
Facebook
Instagram