Fritidsstugan Anneks 24 – Foto; Sorselestugan

Ända sedan jag och min kära hustru, Anna, träffades för mer än fyrtio år sedan drömde vi båda om en röd liten stuga som vi kunde sätta bo i. Vi behövde bara vänta i ca tio år så hade vi vår lilla stuga. Den var inte så liten förresten. Hela 120 kvadratmeter med fem rum och kök. I denna hemmasnickrade stuga växte våra två, idag utflugna ungar upp.

Ahlahuset
”Storstugan” – Vårt drömhus sedan mer än 30 år….. Foto; Carl Stridsberg

Åren har gått och vi funderar nu på en tillökning igen. Inte på barn utan snarare på en ny liten röd stuga. Den skulle fungera som en liten gäststuga när hela tjocka släkten kommer och hälsar på.
Sagt och gjort. Vi slog oss ner och började leta efter ”vår stuga” och fann den hos Sorselestugan. Där såg vi den, röd och fin med veranda och allt. En stuga på 24 kvadratmeter som man ju numera får bygga utan bygglov. Den vi föll för och som skulle passa bäst in bredvid vår ”storstuga” heter ”Anneks 24”. En stuga som har allt det vi önskar för att våra gäster ska få det ”lagom bekvämt” och känna sig hemma. Eftersom jag själv har varit skogshuggare en stor del av mitt liv uppskattar jag också det faktum att deras stugor är skapat med timmer från ”de norra skogarna”.
Skogarna i norr växer ju långsammare än i södra landet och därför blir det bättre kvalité i plank, reglar och brädor.

Sorselestugan erbjuder ju mer än stugor. De säljer även bryggor och bodar. Sådana produkter som stugägare ofta också behöver beroende på hur de bor. Helt perfekt!

Blogg100_100px

Detta blogginlägg är det andra i en serie om hundra för initiativet #blogg100 där jag med många andra kommer att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1:a mars 2016.