Foto; Jonna Jinton

En av mina favoritbloggar som jag ”hittade” redan 2012 och skrev om på bloggen är den om Jonna Jinton. 22 år gammal lämnade hon Göteborg, plugget och storstadens jäkt och stress för att flytta till sin familjs sommarstuga i den lilla byn Grundtjärn i Västernorrland!

jonnajinton640
Foto; Jonna Jinton

Nu har Jonna Jinton från Grundtjärn fått en viral succé på Youtube. Det är hon som kular rätt ut i skogen och videoklippet på har spritts över hela världen. En 33 sekunder lång snutt med Jonna Jinton från Grundtjärn har nu nått 1,4 miljoner tittare på Facebook över över hela världen. Och den finns även på Youtube.

Jonna, har skapat flera fina filmer och hundratals underbart vackra bilder och tyckte själv inte att det var en märkvärdig film alls. Faktum är att hon precis lärt sig konsten att kula. Men vad är då kulning egentligen? Jonna svarar direkt från Grundtjärn:
– ”Det är en medeltida sorts ropsång som kvinnorna använde för att locka hem djuren. Det är inte sång utan mer melodiskt ropande”, berättar hon.

Reaktionerna på klippet har inte låtit vänta på sig. Från nästan hela vägen kommer kommentarerna. Nederländerna, Singapore, Australien, Kanada, USA, Brasilien. Och det är inte så konstigt tycker jag som följt hennes blogg under många år nu. Jonna, berör och allt hon gör blir vackert och magiskt!
Här kan ni läsa om mitt första inlägg på gamla hittaupplevelse.se om Jonna Jinton!

Sjätte vintern i Grundtjärn
Den här vintern är den sjätte sedan Jonna bestämde sig för att lämna Göteborg och flytta upp till rötterna i Grundtjärn utanför Junsele. Uppmärksamheten hon fått sedan dess var inget hon hade förväntat sig. Nu försörjer hon sig på sin blogg, att sälja sina foton och vissa fotouppdrag i trakterna. Inom kort lanserar hon sin egna fototapet. Vill ni se mer av Jonna och hennes ”utomjordiskt” vackra bilder kan ni kika in på hennes blogg här; http://jonnajinton.se/

Se trailern på dokumentärfilmen om Jonna Jinton här nedan;

Natures fairy – always connected from Driva Produktion on Vimeo.