Foto; Emil Sergel

Det blir en helkväll med äventyrsdokumentärer och i år visas bland annat surffilmen Nervous Laughter om nästa generations big wave surfers, klätterdokumentären Break On Through om Margo Hayes jakt på att som första kvinna klättra 5.15 samt Driven som handlar om ett brutalt Survival Race i Kanada. Nytt för i år är att Elixir även besöker fjällvärlden med ett stopp i Funäsdalen.

Mer om årets filmer:
Safety third 28 “There’s a fine line between being bold and being a dumbass. And I think Brad did some time on both sides of the line.” säger filmaren Cedar Wright.  Brad Gobright jobbar som diskplockare, lever på skräpmat och hoppade av skolan. Samt är en av världens bästa klättrare.

Dugout 41 min trailer: https://vimeo.com/151820296
Ben och James bestämmer sig för att åka till Amazonas djungel i Equador, bo med en lokal stam och bygga en kanot från ett träd på traditionellt vis och sedan paddla därifrån. Filmen följer deras två månader långa äventyr i ett av världens vackraste områden.

Driven 24 min
Ett survival race handlar om inte tider och motståndare. Det handla om att överleva och ta sig i mål. Blanda trailrunning med OCR och överlevnadsskills så förstår du utmaningen.

Break on through 26 min
Ingen kvinna har någonsin klättrat svårighetsgraden 5.15 (9a+). 19-åriga Margo Hayes från Colorado har beslutat sig för att ändra på den saken.

Nervous Laughter 66 min trailer: https://vimeo.com/213651746
Alla surfare har hört talas om Peahi- Jaws. En av världens mest kända vågor på Hawaii. Ett nytt gäng med barndomsvänner är på väg att ta över surfscenen där och vi följer dem under säsongen 2016 som visade sig erbjuda bland de största swell som någonsin registrerats. En ny generation ”big wave surfers” pushar gränserna.

Årets datum är;

4 april i Funäsdalen
10 april i Göteborg
12 april i Stockholm

Se årets trailer nedan eller på hU´s startsida.

Kontakt
Tel: +46 705 33 01 53
emil@emilsergel.se
www.emilsergel.se
Mer information och biljetter på www.elixirfilm.se