Hemavan Tärnaby – Riktiga fjäll!

Två orter. Ett skidpass. Allt från den snällaste barnbacke till offpist och proffsbackar

Hemavan Tärnaby – Riktiga fjäll!

Foto; Sam Hedman

Roliga aktiviteter och evenemang
I Hemavan Tärnaby händer det alltid något kul, Skidtestarhelg, Jul & Nyårsfirande, Student Ski, Hemavan Hill Climb, Dansbandshelger, Ride The Cow mm… Dessutom annordnas det roliga aktiviteter som toppturer, skotersafari, helikopterskidåkning och en massa annat kul! Hemavan Tärnaby,  två byar som ligger i Västerbottens län och i landskapet Lappland. Destinationen har världsrykte för sina framgångsrika alpina skidåkare; Anja Pärson, Jens Byggmark, Stig Strand och Ingemar Stenmark. Här finns också en av världens mest framgångsrika skidklubbar: Tärna IK Fjällvinden. Hemavan Tärnaby lockar under vintern skid-, bräd-, och skoteråkare från hela landet. Då är det skidåkningen i backar och spår, Heliskiing, skoterkörning, pimpelfiske och andra vinteraktiviteter som är attraktionen.

Men även sommartid finns det mycket som lockar, fjällvandring, fiske, cykling, grottor och fjällens natur är det som lockar de flesta besökarna. Hemavan Tärnaby gränsar till Vindelfjällens natureservat, Europas största orörda vildmarksområde. Reservatet omfattar 550 000 hektar, och inom området har tre samebyar sitt sommarbetesland. I Hemavan startar Kungsleden som slutar 45 mil norrut i Abisko. Våra byar och dalgångar kännetecknas av småskalighet och personlig service. En stor skillnad jämfört med andra fjälldestinationer är vår personliga prägel. De jättelika anläggningarna lyser med sin frånvaro. Kanske är det en av förklaringarna till att många av våra gäster väljer att komma tillbaka år efter år.
Trots att det är nästan 100 mil från Stockholm tar man sig hit snabbt med flyget från Arlanda. Reguljärt flyg finns sex dagar i veckan till Hemavan Tärnaby Airport. Wasaline har daglig trafik över Kvarken mellan Vasa och Umeå. Busstrafik från Umeå finns med täta turer. Dessutom Lapplandspilen, direktbuss från Cityterminalen i Stockholm några gånger i veckan. Tåget (nattåg) från södra Sverige går till Vännäs, varifrån buss tar vid för de avslutande milen till Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby ligger nära Norge och närmaste större tätort är Mo i Rana, cirka 10 mil från Hemavan. Den samiska kulturen präglar i många avseenden området och har utvecklats under lång tid. I Tärnaby finns en samisk skola, och i området kring Hemavan Tärnaby bedrivs en mycket aktiv rennäring av två samebyar; Vapsten och Ubmeje.

Kontakt
Visit Hemavan Tärnaby
Telefon; 0954-104 50
E-post, hemsida, bokning; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


Formulär

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land