Livigno – La Dolce Vita med pjäxor!

Belägen på 1816m tillhör Livigno en av Alpernas mest snösäkra och solsäkra orter

Livigno – La Dolce Vita med pjäxor!

Fotograf/Källa; Lion Alpin

Belägen på 1816 m tillhör Livigno en av Alpernas mest snösäkra och solsäkra orter. Hit flockas skidåkare från när och fjärran för att njuta av fantastisk åkning, god mat, lokala viner och en hel del shopping. Det är nämligen så att Livigno är moms-fritt, vilket innebär att man inte betalar någon moms i vare sig butiker, barer eller restauranger. Detta gör att en vistelse i Livigno inte alls behöver bli särskilt dyr, även om man väljer att äta ute varje kväll.

God snötillgång och breda pister

Livigno har inte Alpernas största eller modernaste skidområde, men kvalitén på pisterna och snön är verkligen i en klass för sig. Då all åkning sker på över 1800m så är snötillgången mycket god och de flesta pister är riktigt breda. Livigno är verkligen paradiset för carvingfantaster som föredrar röda backar med lagom lutning så man kan köra på ordentligt utan att det blir för brant. Om man föredrar att åka park så finns en av Europas tre bästa snowparks i Livigno: Mottolino Snow Park. Här hålls varje år ett flertal stora internationella tävlingar där den absoluta världseliten gör upp om åtråvärda titlar. Åkningen sker på två berg på varsin sida om byn, Carosello och Mottolino. Carosello bjuder på de längsta pisterna medan Mottolino har lite mer varierad terräng samt att det är här Mottolino Snow Park ligger. Det är lätt att ta sig upp i båda systemen oavsett vart man bor. Skidbussen i byn är mycket effektiv och kör med jämna mellanrum så det är sällan man får vänta mer än några minuter.

Mer än bara skidåkning

Byn är oerhört mysig med en stor och lång gågata som är kantad av butiker, restauranger och barer. Vi är i Italien så givetvis håller maten en hög kvalitet och en majoritet av restaurangerna erbjuder riktigt bra mat till förnuftiga priser. För den som gillar vin finns det mängder med vinbutiker där personalen är kunnig och gärna kommer med utmärkta rekommendationer. Utöver detta finns det butiker från flera kända varumärken, smycketillverkare och sportbutiker. Behöver du ny skidutrustning så är Livigno helt rätt ställe att fynda till riktigt bra priser. Var dock uppmärksam på hur mycket man får ta med utan att betala tullavgift när man lämnar byn. Livigno erbjuder alltså mer än bara bra skidåkning, det är kanske därför det är en av våra destinationer med flest återkommande gäster.

 

En destination för livsnjutare

Så, om du är sugen på fantastisk åkning, goda solchanser, bra mat, gott vin, och bra shopping så är Livigno helt klart något för dig! Det är en by för livsnjutare men även för skidentusiasten som är uppe med första liften och först beger sig hemåt när pistpersonalen slutar för dagen.

Kontakt
Telefon; 031-16 59 00
Hemsida, e-post, bokning; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


Formulär

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land