Se Island med bil!

Se Island med bil!

Plats: Island

Vi erbjuder personbilar och campers typ fyrhjulsdriven pick-up som är lämplig för höglandskörning, eller den bekväma Fiat Ducato som passar bra för att köra runt Island. Det finns mer än 100 campingplatser på Island, de flesta öppna från den 15 maj till den 15 september.

iptjeepar550
Foto: Islandprotravel

Vägnätet på Island är mycket vidsträckt, men en del vägar är äventyrliga och tuffa. Cirka 70 % av vägarna är belagda, Ring Road nr 1 är en av dem. En del vägar är däremot grus eller bara spår i terrängen. Man får vara beredd på ojämnheter och tjälskador och det kan krävas ett visst mått av försiktighet när man kör på de här vägarna. Vägar som har en eller två siffror i sitt vägnummer är inga problem att ta sig fram på med vanliga bilar.

iptlandskap550
Foto: Islandprotravel

Färder över högplatån, där vägarna har tresiffriga nummer, måste planeras omsorgsfullt eftersom området är obebott och det saknas möjlighet att få hjälp snabbt om något skulle hända. De här vägarna kan endast användas med fordon som har fyrhjulsdrift och hög frigång.

Det här behöver du tänka på när du planerar en biltur på höglandet:

Vägarna här är öppna från omkring mitten av juni till mitten av september beroende på väderleken och hur floderna ser ut. Information om vägförhållanden ges ut av det isländska Vägverket och de större bensinstationerna.

Det är ofta långt mellan bensinstationerna, så man måste hela tiden se till att ha tillräckligt med bränsle med sig.
Övernattning på höglandet måste planeras, eftersom det bara finns några få stugor med sovsäcksövernattning. Dessa bör absolut bokas i förväg.

Floder och andra vattendrag utan broar kräver total koncentration när man ska korsa dem. Särskilt glaciärfloder kan vara farliga, eftersom de ofta ändrar karaktär på ett ögonblick. Om du reser på egen hand bör du bara korsa dessa om du ser andra fordon i närheten.

iptgeiser550

Kontakt
IPT Island ProTravel Scandinavia AB
Tel: +46 (0)8 5541 0085
E-mail: info@islandprotravel.se

Mer information: http://www.islandprotravel.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land