Sissel Kyrkjebø på Nordenturné med Sissels jul

Jul, Jul, Strålande Jul, glans över vita skogar ...

Sissel Kyrkjebø på Nordenturné med Sissels jul

Fotograf/Källa Tom Kolstad

Sissel Kyrkjebø på stor Nordenturné med julföreställningar i Sverige, Norge, Danmark och Island. Sverigepremiär den 22 november på Lisebergshallen i Göteborg därefter väntar Linköping 23 nov, Karlstad 24 nov, Stockholm 25 nov med final i Malmö den 26 nov 2017. Med sig på turnén har hon musiker och kör av världsklass från USA, England och Norge.Just nu repeteras det för fullt inför premiären och Sissel sänder en hälsning direkt från veckans repetitioner som pågår i Oslo: Klicka här…

Över 1 miljon människor har sett hennes fantastiska julkonserter genom åren, ett svårslaget rekord och konserterna har blivit en succé med utsålda konserter i hela Norden. Nu återvänder hon med nya julkonserter i november.

Sissels stämma får änglarna att häpna. Kombinationen av den fantastiska rösten utstrålning och scennärvaron har gjort Sissel till en mycket eftertraktad artist i stora delar av världen och en artist som andra gärna vill samarbeta med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel och José Carreras för att nämna några. Tillsammans med Placido Domingo och José Carreras José Carreras blev Sissel inbjuden till att uppträda på den första offentliga julkonserten i Moskva efter Sovjetunionens fall. Jul har det blivit mycket av för Sissels del, både på skiva och som konsertartist.

Sissel har med sig musiker och kör i världsklass från Usa, England och Norge och tillsammans kommer de att bjuda på en konsert som spänner från klassiska julsånger till soul och gospel, sånger som får julstämningen att sänka sig över publiken runt om i Norden.

US: Tim Carmon – orgel, sång, perc, mm (Eric Clapton, Paul McCartney, Stevie Wonder, Bob Dylan m.fl.).

UK:Wayne Hernandez – sång (Tina Turner, Tori Amos, Madonna, Yusuf Islam m.fl.)
Sam White – sång (Duran Duran, David Gray & Annie Lennox m.fl.)
Phebe Edwards – sång (Rod Stewart, Westlife, Adele, Donna Summer, James Brown, Jessie J m.fl.)

Norge: Steffen Isaksen – keyboards, Håvard Bendiksen – gitarrer, dragspel, Gjermund Silset – bass.

 

SISSELS JUL SVERIGETURNÈ 2017

22 nov, Göteborg – Lisebergshallen
23 nov, Linköping – Konsert & Kongress
24 nov, Karlstad – Karlstad CCC
25 nov, Stockholm – Filadelfiakyrkan
26 nov, Malmö – Malmö Live

(Med reservation för eventuella ändringar www.besterman.nu)

Biljetterna är släppta via www.besterman.nu

Om Sissel Kyrkjebø:
Det hela startade 1986 när Sissel uppträdde i pausen på Eurovision Song Contest i Grieghallen i Bergen. Alla som såg programmet minns pausinslaget som tävlingens absoluta höjdpunkt. En strålande och befriande naturlig artist med en fantastisk röst som vann allas hjärtan. Samma år blev hennes debutalbum utgivet -Sissel kårad till “Årets namn” av tidningen VG och fick pris som ”Årets artist”. 20 år senare, under ”Spelleman 2006” fick Sissel ”Årets hederspris”. Sissel har totalt gett ut 15 egne album og 17 album sammen med andre artister.

Internationellt är Sissel mest känd för att ha sjungit OS-hymnen under OS i Lillehammer 1994, för julkonserterna med Placido Domingo och José Carreras samt för att ha medverkat i ”soundtrack” till filmen Titanic. Musiken från den filmen har sålt i 30 miljoner exemplar. Och vem skulle kunna glömma Sissels klockrena stämma i Warren G´s ”Prince Igor”? Sissel var gästartist när The Mormon Choir, en kör som har hela 360 röster, gjorde en DVD och CD-inspelning under sin berömda julkonsert i Salt Lake City år 2006. Titeln är ”Spirit of the Season” och det albumet låg etta på ”Billboard Classical Chart” i hela nio veckor – en formidabel placering!

Dessutom har man i USA gett ut både en DVD och en CD från en konsert i Röros kyrka i mars 2007 ”Northern Lights” där José Carreras gästade Sissel. Denna konsert sändes i PBS (Public Broadcasting System) tv-stationer över hela USA i november och december 2007 och har resulterat i två USA turnéer under våren 2008. 2014 konsert ”Christmas in Moscow” med Jose Carreras, Placido Domingo och Sissel släpper Den 27 april i år står Sissel på scnene i Royal Albert Hall London, och sjunger på världspremiären av Titanic Live med London Filharmonik Orchestra och kör under musikalsk ledning av James Horner.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Werecki Promotion Company!

werecki promotion company Är en byrå som arbetar med promotion, kommunikation, projektledning; Press, Radio, TV och Nya Medier. Inom; musik, teater, artister, evenemang och nöjen. Över 19 års erfarenheter av promotion och kommunikation med många av Sveriges största produktioner genom åren.

Läs mer se: www.werecki.com

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land