Upplev en aktiv fjällsemester i Lofsdalen!

Nio liftar, 25 nedfarter – från nybörjarplatt till brutalbrant

Upplev en aktiv fjällsemester i Lofsdalen!

Fotograf/Källa; Destination Lofsdalen

Lofsdalen fortsätter att växa och utvecklas. Säsongen 2016/2017 märkte du att det fanns en hel del nyheter att njuta av. Vägen mellan Linsell och Lofsdalen har fått sig en rejäl upprustning under sommaren. Nu står vägen redo för att med ny och fin asfalt tyst och bekvämt leda dig de sista milen till Lofsdalen. Fjällanläggningen passade i samband med den nya vägen på att asfaltera hela parkeringen utanför. Asfalteringen sträcker sig nu hela vägen från Fjällhotellet till gymet/restaurang Hovärken, Skidboden och Aktivitetshuset. Turistbyråns gamla lokaler har fått en helt ny look och innehåll. Här huserar nu mysiga Café Gamla Skolan och till vintern öppnar Lofsdalens nya butik Lin och Lilja i samma lokaler. Under sommaren har elljusspåret fått ett rejält lyft. Eljusspåret har dränerats och jämnats ut för att ge ett bättre året-runt-spår samt förutsättningar för tidig snö. Alla belysningsstolpar har också bytts ut så nu blir kvällsåkningen ett rent nöje i vinter. Lofsdalens fjällaktiviteter håller hög kvalitet med en härlig mix av vildmark och fartfyllda dagar i skidbacken. Efter en dag på fjället erbjuder aktivitetshuset lekland, bowling för dig som ännu har spring i benen.
NYHETER I VÅRA SPÅR OCH LEDER 2017/2018
Till vintern kommer du att upptäcka flera förbättringar bland våra spår och leder. Längs spåren finns flera nya vindskydd, vallabodar och det har även satsats på säkrare vägövergångar med hjälp av en skidbro och en skidtunnel.

Aktiv fjällsemester i Lofsdalen
25 nedfarter
115 km fint preparerade längdspår i härlig fjällnatur.
150 km skoterleder

Om skidområdet
Pister från 1 125 m ö h. Härjedalens bästa fallhöjd – 492 meter. Nio liftar, 25 nedfarter – från nybörjarplatt till brutalbrant. Från galet brant till mesigt mys. Dream Park med tre åklinjer, tre svårigheter och jibbskola. Äventyrspark med raviner, hopp och smala stigar. Barnområde med egen lift, lekpark och den blå björnen Loffe. Effektiv sexstolslift mitt i liftsystemet. Alla pister på solig sydsida. Längd – 70 km. Turåkning – 150 km. Bandvagn till fjällvärldens trevligaste våffelstuga Mossaruten.

För barnen
Loffe bor i en jättefin koja en bit ut i skogen, som barnen hjälpt honom att bygga. Som tack för hjälpen byggde Loffe en lekpark till alla barnen. I Loffeparken som ligger vid barnbacken finns klätterställningar, gungor och hinderbanor. Loffe har också skaffat sig ett par skidor och stavar så han kan ut och åka skidor med alla barnen. Han har också en egen skidtävling, där alla vinner!

 

SOMMAR

Cross Country Cykling
Cross country cykling och skidåkning har mycket gemensamt och under sommaren erbjuds en helt ny sida av Lofsdalen! I våra Cross Country spår kan man på cykelsadeln ta sig an både kortare eller längre sträckor. Alternativt ta 6-stolsliften upp och cykla ned längst en av de många transportlederna som omringar Hovärken. I Skidboden finns både mountainbike cyklar och skyddsutrustning att hyra.
För mer information: 0680-553 05

Björnsafari
Beskåda vårt största rovdjur, den Europeiska brunbjörnen, i dess naturliga habitat. Tillbringa natten i Lofsdalen Bear’s Den och få en upplevelse ni aldrig glömmer. Övernatta i den mysigt inredda och fotograferings anpassade fjällstugan och njut av ”kvällsfika” och varm dryck.
För mer information: 0680-410 12

Kontakt
Telefon: 0680-413 50
E-post, hemsida, bokning; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land