Upplev naturen på Tasmania i Australien

Du kommer att finna förunderliga varelser, färgstarka fåglar och fiskar

Upplev naturen på Tasmania i Australien

Bildsliden; Vandringar på Freycinet, Tasmania’s östkust. Foto; Hugh Stewart, Copyright, Tourism Australia

Det är inte svårt att uppleva skiftande natur i ett land som har 550 nationalparker och 15 världsarv på listan över underverk. Du kommer att se snötäckta berg och salta sjöar, böljande landskap och turkosa hav. Du kommer att finna förunderliga varelser, färgstarka fåglar och fiskar. Det är ett land där gränser suddas ut – från regnskogar till moderna städer och underbara vattendrag till skrovlig röd jord. I Australien kan du få uppleva vackra växter och djur och skönhet på land, i luften och till sjöss.

Här är några tips på andra platser i Australien för naturälskaren:

Simma med valhajar på Ningaloo Reef
Möt världens största fisk – valhajen – i ett klart, turkost vatten i västra Australien med enorma rev. Dessa mjuka vattenjättar syns simma runt underbara korallrev mellan april och juni. Du kan också dyka, simma eller snorkla med delfiner, graciös rockor och hundratals arter av tropiska fiskar. På Ningaloo är denna regnbåge av marint liv bara några meter från stranden.

Förlora dig själv i Kakadu nationalpark
Du kommer att förundra dig över detta världsarv – den listade Kakadu Nationalparken – en väv av regnskog och aboriginska kulturföremål över 19.000 kvadratkilometer. Höga berg, frodiga våtmarker, branta raviner och vattenfall beblandar sig med varandra här i denna, den största naturparken. Du kommer att se miljontals flyttfåglar i våtmarkerna och krokodiler på stranden av Adelaide River.

Besök fairy pingviner på Phillip Island
Varje dag i skymningen, fylls Summerland Beach på Phillip Island av tusentals små pingviner. Titta på dem hur de vaggar hem i par efter sin långa dag för att söka föda i Bass Strait. Dessa väldiga havsstränder, skyddade vikar, blowholes och grottor är också hem för koalor, ett rikt fågelliv och en stor koloni av pälssälar mellan oktober och december. Det är svårt att tro detta myllrande naturlig livsmiljö är bara 90 minuter från Melbourne.

Touch gamla regnskogar i Tasmanien nationalparker
Kliv in i den väldiga tasmanska regnskogen, och du kliver tillbaka 60 miljoner år i tiden! Fyrtio procent av ön är skyddad som nationalparker och naturreservat, så orörd vildmark är aldrig långt borta. Området sträcker sig mer än 1.380.000 hektar – från oländiga alpina toppar och tät regnskog av Cradle Mountain i norr till öns avlägsna sydspets.

Umgås med djur på Kangaroo Island
Möt sälar, sjölejon, koalor, wallabies, bandicoots och näbbdjuret i naturen på Kangaroo Island, en ekologisk oas som är tillgänglig från Adelaide. Öknens sanddyner, stränder, skog och åkermark ligger bara en kort flygning från Adelaide eller båtresa från Cape Jervis på södra Australiens kust. Titta på pingviner som gör sina nattliga pilgrimsfärd till stranden, köp färsk mjölk, ost, vin och liguriska honung från lokala bönder och se pälssälarnas upptåg på klippor och en koloni av australiska sjölejon vid Seal Bay.

Bushwalk i Blue Mountains
Denna blå-hazed skönhet, de dramatiska klipporna och djupa ravinerna i Blue Mountains ligger bara 90 minuters bilresa från Sydney. Njut av en hisnande panorama på en vandring längs Six Foot Track, åk mountainbike eller rid på släta sandstensklippor. Förutom en miljon hektar World Heritage-noterade vildmark hittar du även pittoreska pensionat, mysiga caféer, lyxiga resorts och en stor gemenskap av konstnärer och naturintresserade..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


Formulär

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

kartan

Kartikon av Icons-land