Urnatur, som en dikt av den Svenska naturen..

Naturen är den röda tråden hos Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som driver Urnatur

Urnatur, som en dikt av den Svenska naturen..

Här är den ideala platsen för dig som vill komma och fira 50-årskalaset, fira ett ekologiskt bröllop, bjuda på en hemlig upplevelse, ha en släktträff ,träffa kompisgänget, få inspiration för egna projekt eller en nystart i livet…eller bara dra dig undan för att tänka själv ett tag…

OBS! Urnatur fick Grand Travel Awards Ekoturismpris för 2012!


Alla bilder på denna sidan; Foto: Ulrika Krynitz©

Att komma och bo i skogseremitaget är en upplevelse i sig!


Bilden; Trädhuset i skymningen

Urnatur serverar spännande mat med lokala vilda örter och lamm ifrån egen uppfödning.

Självklart har vi också fullständiga rättigheter för slutna sällskap. Vi har också en lokal, plåtslottet, som är lämplig för upp till ca 30 sittande gäster. Här kan vi servera mat, arrangera bröllop, kurser, utställningar…


Bilden; Vargkåtan

Naturen är den röda tråden hos Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som driver Urnatur. Skogseremitaget är en plats för vila och eftertanke och en mötesplats för visioner.


Bilden; Majgrön mossa, foto: Ulrika Krynitz ©
Ljusgrönt mossamönster på tunn bomulls voile liknar det skira lövtäcket i maj månad. Dubbelsängen i ek är gjord av Ingrid Külper, Glada Grodan, enkom för detta tyg! Flickan heter Estrid och bilden är tagen på Ekerö. 

Eremitage är en ort för eftertanke i avskildhet. Här, mitt i Holavedskogen utanför östgötska Ödeshög, ordnar Urnatur inspirerande konferenser i skogseremitaget, aktiviteter och fester. Men det är ingen vanlig konferensanläggning. Det är en upplevelse!

Här i storstugan i stearinljusets sken serveras kvällsmaten. Utanför är bara skogen.


Foto: Ulrika Krynitz©

Man bor i egensinniga, på plats egenhändigt timrade stugor och trädhus utan el. Inredningen präglas av Ulrikas design som inspirerats av naturens former, färger, skuggor, rörelser och ljus.


Hattstugan och Pilgrimstugan

Sköna sängar, vedeldad bastu och badtunna, dämpat ljus av fotogenlampa, doft av kokkaffe och en knastrande brasa bjuder in till spännande samtal och en härlig gemenskap. Dofter, smaker, svensk design, en enorm kunskapsbank inom traditionella hantverk och natur och inte minst en bedårande vacker natur inspirerar. Här har en dröm och en vision blivit verklighet och livsstil.

Naturen lyfts in även i matlagningen: Lammkött ifrån egen fåruppfödning och lokalt eller egenodlade grönsaker kombineras med vilda örter, bär och svamp som plockas runt husknuten.


Bilden; Matlagning med vilda örter och ogräs/ cooking with weeds, herbs and flowers

Håkan och Ulrika framför pilgrimstugan. Gångärnet bakom är i form av ett gammalt eldstål.


Håkan och Ulrika

Kontakt
Telefon: 0733702687
Webbplats, bokning, e-post; Se nedan.

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


Formulär

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

kartan

Kartikon av Icons-land