Vandring i Tatrabergen

Vandring i Tatrabergen

Plats: Tatrabergen i Polen,

Upplev en ett fantastiskt bergslandskap på er kommande konferens!
Tatrabergen är Karpaternas högsta bergmassiv och breder ut sig på båda sidor om gränsen mellan Polen och Slovakien. Det är granit- och kalkstenberg med toppar på över 2000 meter, djupa dalgångar och raviner – ett rent alpint landskap. Vid foten av bergen ligger staden Zakopane, drygt 1000 m ö h. Huvudgatan Krupowki har alltid ett brusande folkliv. Zakopane har en egen byggnadsstil där husen byggs helt i trä med liggande, grova timmerstockar, obehandlade och med åren mörknande och med spetsiga trätak.

adventuratatrastor580
Foto: Adventura.se

Ett av de stora evenemangen är den årligen återkommande folkdansfestivalen i september, då bergsfolk från hela Europa träffas. Konsthantverket i regionen består av lädersaker, bruksföremål av trä, mässingsföremål och tjocka vävnader.

Programförslag:

Torsdag
Avresa men Wizzair från Stockholm Skavsta eller Malmö till Katowice. Reseledaren möter på flygplatsen. Buss till Zakopane. Vi gör en paus för att äta middag på en mysig restaurang och sedan fortsätter vi till Zakopane.
Inkvartering i dubbelrum på vårt lyxiga hotell. Vi bor på en femstjärnig villa som kan jämföras med ett mindre palats. Det byggdes 1912 till familjen Szczeniowski och tjänstgjorde fram till andra världskriget som en elegant internatskola. Hotellet erbjuder idag en lugn, förstklassig och avkopplande miljö.

Här finns ett inbjudande SPA med swimming pool med hydromassage, ångbastu, IR sauna byggd av Australiensisk röd cedar trä. Här kan ni njuta efter vandringarna uppe i bergen.

Fredag
Frukost. Vi besöker Zakopanes centrum och omgivningen: gågatan Krupowki och Gubalowka höjden på 1123 m som bjuder på ett fantastiskt panorama över staden och Tatrabergen. Vi åker upp med rälsbanan till Gubalowka. På höjden finns restauranger, utsiktspunkter, man kan ta en promenad längs höjden. Efter en paus kan man ta kabinbanan ner eller vandra ner. Vid foten av Gubalowka höjden ligger marknaden och det är bra tillfälle att handla lite och smaka på goda fårostar, den rökta osten är en specialité här i området.
Middag på hotellet.

Lördag
Frukost. Heldagsutflykt i bergen. Dagens mål är Kasprowy Wierch som reser sig 1987 m ö.h. På toppen finns en restaurang och meteorologiskt observatorium. Efter pausen vandrar vi nerför berget genom fjällängen Gasienicowa med kort rast på vandrarhemmet Murowaniec. Man kan även förlänga sträckan för att se den vackra bergsjön Czarny Staw. Återkomst till Zakopane på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Det är även möjligt att åka upp kabinbanan till Kasprowy Wierch och börja vandringen däruppe.

Söndag
Frukost. Efter en halvtimmes resa med buss börjar vi vandringen i De fem sjöarnas dal. Vi ser bland annat Polens mest kända sjö Morskie Oko (Havets Öga). Senare kan man koppla av på vandrarhemmets restaurang medan man tittar på polska Tatras högsta topp – Rysy (2499 m ö.h.) där den enda gränspassage för vandrare mellan Polen och Slovakien finns. Tillbaka i Zakopane på eftermiddagen. Middag på hotellet.

Måndag
Frukost.
Buss till flygplatsen i Katowice.
Wizzair flyg till Stockholm Skavsta eller Malmö.

Kontakt:
Adventura AB
Box 38
276 03 Skillinge
Telefon 0414-306 65

Adventura AB
Box 6175
102 33 Stockholm
Telefon: 08-654 20 80

Mail: info@adventura.se

Mer information: http://www.adventura.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land