Vasaloppet femte mars 2018

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen

Vasaloppet femte mars 2018

Fotograf/Källa; Vasaloppet/Nisse Schmidt

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen. 90 km naturskön upplevelse tillika ett mandomsprov och kanske en av de största utmaningar du kan ta dig an. Att Vasaloppet är en del av den svenska folksjälen råder det ingen tvekan om. Kontrollerna, och de byar där de finns, har blivit begrepp som i stort sett varenda svensk känner till. Den som inte följer tävlingen på plats kan tillsammans med 1,8 miljoner andra människor kura ihop sig framför TV:n och följa eliten som tävlar om den stora äran att bli årets Vasaloppsvinnare.

TjejVasan, som är världens största skidlopp för tjejer, körs lördagen helgen före Vasaloppet, den 25 februari.

Kranskulla och kransmas utsedda till Vasaloppet och TjejVasan 2018!
Vasaloppets kranskulla och kransmas 2018 är ?
Uppgifter kommer så småningom …

Mycket mer än Vasaloppet
Idag finns det en mängd olika lopp förutom Vasaloppet. Som Nattvasan, Öppet Spår, Stafettvasan, Tjejvasan, Halvvasan, Kortvasan, Ungdomsvasan, Blåbärsloppet, Barnens Vasalopp skidor, Cykelvasan, Ungdomscykelvasan, Barnens Vasalopp cykel, Cykelvasasprinten, Ultravasan, Vasastafetten, Vasakvartetten, Barnens Vasalopp löpning och en massa kringarregemang som du hittar på hemsidan om Vasaloppet, nedan.

Så började allt
Mer än en miljon människor har åkt i något av Vasaloppen sedan starten 1922. Men egentligen föddes tävlingen ytterligare 400 år tidigare, med bara en enda person. Tävlingen går nämligen längs den sträcka där en viss Gustav Vasa flydde från danske kungens soldater. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen stannade han upp i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Läs mer här!

Kontakt
0250-392 00
Hemsida, bokning, E-post; Se nedan…

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land