Magnus Eriksson heter en kille från Uppsala som ända sedan han var liten varit väldigt intresserad av naturen och vildmarksliv.


Foto: Magnus Eriksson
i
Magnus är född och uppvuxen i Norrbotten, närmare bestämt i Laisvall och Arjeplog. Hans far brukade ta med honom på fisketurer med tält på somrarna och det var absolut det bästa Magnus visste!

Sedan har intresset bara blivit starkare och starkare med  åren och han har i princip ägnat all sin lediga tid till att fara på olika fjällturer med jakt och fiske.


Foto: Magnus Eriksson
i

Nu ser han fram emot att få genomföra en längre expedition på 4 – 4,5 månader. Det är en fysisk och psykisk utmaningen som man måste vara riktigt vältränad för att fullfölja.
Magnus kommande projekt blir att gå fjällkedjan 1.5 gånger!

Expeditionen börjar i Flötningen som ligger väster om Idre. Därifrån går han sedan norrut mot Abisko.

Väl framme i Abisko så vänder han om och går tillbaka men går nu längre österut för att komma genom Sarek. Expeditionen avslutas när han är tillbaka vid Silvervägen i Arjeplogsfjällen.

Han startar i slutet av maj och beräknar att vara klar i slutet av september eller början av oktober. Det blir en sträcka på ca 150 – 160 mil!

Med sig på expeditionen kommer han att ha en hund som är av rasen Alaskan malamute. Denna ras är väl lämpad att följa med på sådana här äventyr.

Jag kommer jag att följa Magnus upplevelser från expeditionen då och då här på bloggen!
Du kan också följa honom på hans egen hemsida här nedan samt på ”Fiske för alla”

http://www.mangesaventyr.se