Vår cyklande vän Lars har nu lagt upp en liten sammanfattning och bildspecial över de fyra effektiva cykelår som han nu tillbringat i sadeln.

Fyra år. 68 länder. 56000 kilometer.

Under åren har Lars varit med om otaliga äventyr!

Ett av dem var Etiopien som inte liknade något annat han har varit med om – ett myckert vackert land med en enorm historia som knockar allt på kontinenten förutom Egyptens- samt den mest rasistiska befolkning som han någonsin har mött. I särklass.


Foto: Lars Bengtsson ©

Rasismen jag mötte varje dag försvann dock när han kom ner från högländerna som ett nervvrak och mötte den vänliga befolkningen i avlägsna South omo-dalen. Kvinnan på bilden tillhör folkgruppen “Hamer” och hade stora ärr på ryggen efter rituell misshandel.

Eller som vägen han följde i nordöstra Turkiet i februari 2007. Det var kallt. Mycket kallt!


Foto: Lars Bengtsson ©

Lars cyklade uppför ett 2500 meter högt bergspass och hamnade i en snöstorm. Ofta ledde han cykeln upp – isen och blåsten gjorde det omöjligt att trampa. Så här såg han ut när han nådde toppen. Han hade enorm tur då jag kunde sova på en oljestation nära toppen. Han kom att stanna där nästan i ett helt dygn. När han sen skulle cykla ner så syntes det knappt var vägen gick under all snö…

Läs mer om Lars här och se alla de 36 bilderna