Plats: Salangsdalen, Bardu kommun, Troms fylke, Norge,

Polar Zoo är en av norra Norges populäraste turistattraktioner och är känd som världens nordligaste djurpark.

Parken använder ett område med 104 hektar vilda och vackra vyer och den vackra naturen utgör en perfekt miljö för ditt besök i denna Arktis Zoo.

Vår största attraktion är Wolf Camp där du har möjlighet att gå in i för att möta vargarna på nära håll.


©  Foto: Polar Zoo

Här kan du uppleva den mytomspunna och legendariska vargar på nära håll när du går med oss innanför stängslet för att besöka vargar.

Ett besök i vildmarken
Polar Zoo är mer än en traditionell djurpark. Vi är måna om djurens miljö. Vi ger djuren ett stort område så att det ska bli en så naturlig miljö som möjligt för djuren.


©  Foto: Polar Zoo

Genom att vi har stora naturliga inhägnader stimuleras djuren och kan få utlopp för sina behov..
Vårt huvudmål är att skapa en skandinavisk vildmark erfarenhet med den vackra naturen i norra Norge natur som bakgrund.


©  Foto: Polar Zoo

Vi rekommenderar tre bra sätt att uppleva Polar Zoo:

1. Delta med oss i mata runt till djur, Här kan du garanterat se lodjur, varg, järv och björn på nära håll. Animal Pass Erne ger information om djuren vid matningsrundan när de tittar på djur i deras naturliga miljö.

2. Boka en guidad tur. På denna guidade tur i parken kommer du att gå runt bland rovdjuren. Dessutom ingår spännande händelser som att ge morötter till älgen och yla tillsammans med Salangsdalen vargar.

3. Du kan också promenera genom parken på eget bevåg och uppleva djurens beteende utanför den guidade turerna. Vi rekommenderar att du tar med kikare då djuren ibland  kan vara långt inne i campen för att koppla av.


©  Foto: Polar Zoo

Polar Zoo säsong!
Polar Zoo har öppet varje dag hela året och ett vinterbesök kan vara minst lika bra som ett sommarbesök.

När vintern kommer och lägger hennes vita slöja över de vackra omgivningarna från oktober till slutet av april, gör parken verkligen skäl för namnet Polar Zoo.

©  Foto: Polar Zoo

Vinter Besök rekommenderas starkt eftersom det är möjligt att se djur i deras tjocka vinter päls. På vintern är djuren också mer aktiva på grund av den låga temperaturer och även eftersom parningssäsongen för varg och lodjur vanligtvis ligger mellan februari och april.


©  Foto: Polar Zoo

Vid vinterbesök gör vi en extra ram runt besöket med fackeltåg runt parken som lyser upp vägen och att du får något varmt att dricka.


©  Foto: Polar Zoo

Polar Zoo – A Family Park
Förutom att gå runt i parken och uppleva de vilda djuren finns det många andra erbjudanden som du kan dra nytta av i parken. Barnens guiderunda, ponnyridning och minigolf är några exempel på vad du kan göra.

Många väljer att vara över flera dagar med hjälp av Polar Zoo´s egna läger. När du får tid över kan du fiska i ån som rinner rakt igenom parken eller grilla i grillar som du hittar här och var i parkområdet.

Om du känner mer för att njuta en god måltid inomhus så kan du besöka vår Polar Restaurang som ligger vid ingången till parken.

Det är också möjligt att boka vår kåta som kan rymma upp till 45 stycken för middag händelser.  Kåtan är inredd med eleganta trä bord och sittplatser täckta med renskinn.
I centrum av kåtan, har vi  en öppen spis. Här kan du njuta specialbeställda middagar och ett brett utbud av drycker.

Välkommen till Polar Zoo!

Mer information: http://www.polarzoo.no