Tänk dig att gå omkring bland riktiga vikingar på en riktig vikingamarknad. Lukten av rök, bakat bröd och hästar.  Ljuden av musik, folk som skrattar och smedjans klang.


©  Foto: Andréas Jönsson

Vi tänker oss att det är så det måste ha gått till och vi återskapar detta genom Gudahagens Vikingadagar. Denna årliga vikingafestival utspelar sig söder om Näsum I Bromölla kommun, Skåne. Allt som finns här är så tidsenligt som möjligt för att du som besökare ska få den uppleva den riktiga vikingatiden.


©  Foto: Andréas Jönsson

Kom och möt hantverkare och köpmän med deras spännande varor och material. Lyssna till musikerna, upplev skådespel och livliga vikingalekar. Träffa vikingar från bygden med sina hästar svärd och stridsdräkter.


©  Foto: Andréas Jönsson

I vår vikingaby som finns vid marknaden kan du själv delta i spännande utmaningar och lekar som pilbågsskytte och yxkastning. Här kan du också prova på att vara en forntida hantverkare eller baka bröd och laga mat på vikingavis. Du får också träffa våra djur och se hur man levde då.

Under dagarna kommer du som vill lära dig mer om vikingatiden kunna höra på föredrag och berättelser om människorna och deras liv under vikingatiden. För den tävlingssugne erbjuder vi vikingakamper med tävlingsgrenar av vikingaklass. Naturligtvis kan du också köpa mat och dryck med inspiration från vikingatiden under hela dagarna.

Ett evenemang som passar alla åldrar.

Läs mer på http://www.gudahagen.se