Bornholm – Mitt i Östersjön,
Platsen där upplevelser, kultur, charm och danskt gemyt förenas!

Upplev den! Att komma till den lilla danska ön Bornholm mitt ute i den blå Östersjön ger goda möjligheter att på en area av 3×4 mil får uppleva ett Norden i miniatyr.


Foto: Cees Von Roeden

Att ön är en god representant för den nordiska naturen beror på den branta dramatiska klippkusten avbruten av långa, mjuka sandstränder som gränsar till storslagna klitter och vackra ljunghedar. Här finns slätter med fruktbara åkrar och välskötta bondgårdar. Skogar, sjöar, ängar och faktiskt ett av Danmarks högsta berg – Rytterknaegten. Längs gatorna i fiskelägena kommer man nära klippformationerna, vinrankorna, stockrosorna och mullbärsträden. Allt sammantaget har gett Bornholm många vackra tillnamn under tidens gång; Solskensön, Näktergalarnas och de vilda körsbärens ö eller det mest vanliga; Östersjöns Pärla.


Foto: Cees Von Roeden

Bornholm lockar inte bara badsugna och soldyrkare. Här finns möjligheter till andra aktiviteter. Otaliga vandrings- och cykelvägar slingrar sig genom det natursköna landskapet. Det finns tre välrenommerade golfbanor men också möjligheter till att stilla den kulturella själens lystnad. Här bjuds det till exempel på specialmuseer för försvar, lantbruk, hembygd och konst.


Foto: Henrik Stenberg

Kontakt information:
Team Bornholm AB
Hamntorget 2,
271 22 Ystad
Tel. bokning: 0411-558720
Fax: 0411- 558705
E-mail: info@teambornholm.se

Mer information: http://www.teambornholm.se