Följ med Inkaresor Peru på en trygg och oförglömlig resa som ger dig minnen för livet…


”Inkaindianen” visar: följ med oss till Machu Picchu… Foto: Inkaresor

Peru är inte enbart Machu Picchu, Titicacasjön, Nazcalinjerna och Amazonfloden. Där blandas natur, kultur och historia, det blir många minnesvärda upplevelser vilken del av landet du än besöker.  Det är inte många Peruresenärer som lämnar landet oberörda. Låt oss introducera dig till detta fantastiska land!

Peru skiljer sig från de flesta andra länder i världen. Det är inte ogrundat att kalla Peru för Kontrasternas land. Den unika geografin skapar en enorm variation på landskap och klimat: av de 105 klimatzoner som finns i hela världen återfinns 84 i Peru. Från de torraste öknarna vid stilla havskusten i väster kan man ta sig över Andernas bergskedja med många glaciärer på mer än 6000 m ö h och bördiga dalar där floderna letar sig ner till Amazonasdjungeln med dess fuktiga klimat i öster.


IR_Amazoasdjungel580
Amazondjungeln,  Foto: Inkaresor.se

Det högsta berget är 6768 m ö h, den djupaste dalen, Colca, är 3000 meter djup, djupare än Grand Canyon i USA. Urskogen med den största mångfalden fauna och flora i världen, nationalparkerna El Manu och Tambopata, ligger i södra Peru. Norra delen av Atacama, den torraste öknen i världen, där det regnar en gång vart tjugonde år, finns i
Peru. Amazonfloden finns också i Peru.

Titicaca sjön är världens högst navigerbara belägna sjö, 3856 meter över havet och även centrum för tusentals farmare och fiskare som lever av fisket och odlingarna på höjder som hade fått oss svenskar och europeer att kippa efter luft. Här kan man även finna lämningar från den gamla Inka kulturen. Sjön finns mellan Peru och Bolivia.


Vassbåtsfärd på Titicacasjön,  Foto: Inkaresor

Alpackan är ett av de äldsta tamboskapen. Utgrävningar har visat att alpackan var tam så långt tillbaka som för 6000 år sedan.


Alpackor,  Foto: Inkaresor.se

Kulturrikedomen är enorm. Inkakulturen känner många till, men det fanns så många fler kulturer före Inkakulturen. Nazcalinjerna är enigmatiska figurer som är höljda i mystik och som tros ha skapats av Nazcakulturen. Mochica är känt för sin erotiska keramik, Paracas för sina fantastiska vävnader, Chan-Chan för sin lerstad som är ett av Unescos världsarv, Chavin för sitt underjordiska tempel, Huancas för sin bravur. Och ännu fler finns det. Byggnaderna från den spanska kolonialtiden är också väl värda att se.


Guldsköld från Inkatid,  Foto: Inkaresor.se

Men inte minst är Peru värt ett besök för att uppleva nutiden. Gästvänligare människor får man leta efter, och gillar du god mat blir du absolut inte besviken: äter du hos en fattig familj högt uppe i Anderna eller i huvudstaden Limas finaste restaurang får du garanterat god mat.


Vattenspel i Lima

Upplev den livliga staden Lima med 8 miljoner invånare, besök Uroindianerna på deras flytande vassöar i Titicacasjön och upplev den rogivande tystnaden, dansa med äkta djungelindianer, smaka på Pachamanca, en rätt tillagad som på inkaindianernas tid, åk primitiv linbana över en brusande flod, flyg över Nazcalinjerna och förundras även om du inte förstår, känn historiens vingslag när du för första gången får syn på Machu Picchu och inser inkakulturens storhet.

Upplev något exceptionellt: Res till Peru!


Perus flagga

Kontakt:

Inkaresor – Ekhult Assarsbo, 568 91 Skillingaryd
Telefon: 0370 720 55, 0709 66 97 51
E-post: peru@inkaresor.com

Mer information: http://www.inkaresor.se