Skottland är en stor blandning av arvegods och landskap, historia och arkitektur. Många av de mest atmosfäriska platserna i Skottland, från Culloden Moor till Glencoe, bygger sin särskilda känsla på händelser som har inträffat där såväl som på det vackra landskapet. Skottland har ett rikt och mångfasetterat förflutet, tusentals år av kultur och civilisation från förhistoriska tider fram till idag.


Eilean Donan Castle, Dornie, Highland, Scotland. … more
Credits: ©Britainonview / Dennis Hardley

Storslagna städer och en underskön natur, en fängslande historia, underbara festivaler och trevigliga, gästvänliga människor – Skottland har allt detta och mycket mer.

Bilden nedan; Piper, Eilean Donan, Highland, Scotland

Credits: ©Britainonview / – Britain on View

Det är ett stolt och passionerat land med imponerande traditioner, en dynamisk kultur och en alldeles egen karaktär.

Bilden nedan; Highland dancing at the Royal Braemar Games, Braemar, Grampi

Credits: ©Britainonview / – Britain on View

Varje monument, varje ruin, varje hed och varje dal har sin egen berättelse. En berättelse om strid, fröjd och tradition

Glenfinnan Monument seen from above through flowers., Glenfi.

Credits: ©Britainonview / Rod Edwards

Dessutom är det lätt att ta sig hit, och när man är här är det lika lätt att ta sig omkring.  Vi är stolta över våra traditioner och vår historia och vi delar gärna med oss.En resa genom Skottland är en resa genom tusentals år historia. Det är inte bara museerna som har en spännande historia att berätta.

The Standing Stones of Callanish at dusk, Isle of Lewis

Credits: ©Britainonview / – Britain on View

Överallt går du i fotspåren av historiens nyckelrollsinnehavare (Rob Roy, Maria av Skottland), från stenåldersbyn på Orkney (Skara Brae) till de moderna konstmuseerna.


Bilden ovan; Dunnottar castle from north, Dunnottar Castle, Aberdeenshire
Credits: ©Britainonview / Dennis Hardley

Sedan urminnes tider har det gått rykten om en gäckande mytisk varelse som lever i Loch Ness, Skottlands mest sägenomspunna sjö. Loch Ness, som är så djup att hela jordens befolkning skulle få plats i den tre gånger om, är Skottlands djupaste sjö och innehåller mer vatten än alla andra insjöar i hela Storbritannien tillsammans!

Det ni ser på bilden nedan är dock inte Loch Nessodjuret utan en Highland Cattle eller höglandsko, en härdig koras som har sitt ursprung i Skottlands  högländer.

Mer information:  http://international.visitscotland.com/se