Nu startar arbetet med att bygga om varganläggningen på Skånes Djurpark. Idag inleds det hela med att själva vargstaketet börjar plockas ner.

–    För oss har det varit viktigt att dels hinna jämföra med andra anläggningar, dels kunna visa de stängselföretag som kommer att lämna offert på det nya staketet var de svaga punkterna fanns i det gamla stängslet, säger Camilla Jönsson, djurparkschef. Vår målsättning är att verkligen försöka utvärdera det som hände för att kunna använda erfarenheterna i vårt kommande arbete med att hålla varg i djurparken.


Rasering av varghägnet på Skånes Djurpark

Att etablera en ny vargflock i djurparken efter olyckan i januari är den lång process för Skånes Djurpark. Mycket arbete läggs ner på att utvärdera stängsel och hägn för att på så sätt kunna utveckla djurhållningen i djurparken.


Snart kikar det kanske fram någon varg igen i djurparken..  Foto; Jörgen Larsson, jlfoto.com

–    Hägnet är i grunden väldigt bra för varg, fortsätter Camilla. Det är stort och har bra innehåll för att skapa en bra livsmiljö för vargar. Men vi försöker ändå se om det finns förbättringar att göra även inne i hägnet. Därför fortsätter våra diskussioner med zoologer och personer med särskild kompetens i varg ett tag till.

Resan mot en ny vargflock kommer att ta ett bra tag till. Först ska själva hägnet konstrueras klart, prövas av myndigheter och byggas, sedan tar arbetet med att placera vargar i djurparken fart på riktigt.

–    Vargen är ett av Nordens viktigaste rovdjur och en art som det finns mycket kunskapsluckor och åsikter kring. För oss är det viktigt att på bästa sätt kunna fortsätta att informera våra besökare om detta fantastiska djur, avslutar Camilla Jönsson.

För mer information, kontakta Camilla Jönsson, djurparkschef, 0413-55 41 70,  0706-40 55 41 eller camilla@skanesdjurpark.se

Besök vår webbsida, www.skanesdjurpark.se