Var? Designhotellet Nordic Light Hotel i Stockholm 

När? Pågår mellan den 11 augusti och 31 oktober,

Legendariska Snobben firar 60 år med installationen ”Being Joe Cool” på designhotellet Nordic Light Hotel i Stockholm. Till sin hjälp har han bjudit in en rad välkända ansikten som fått i uppgift att sätta sin personliga prägel på var sin Snobbenstatyett. Figurerna auktioneras sedan ut till förmån för Friends anti-mobbningsarbete. Bland de som antagit den kreativa utmaningen finns kläddesignern Lars Wallin, glaskonstnären Åsa Jungnelius och artisten Mange Schmidt.

Utställningen, producerad av Rekostylisterna, är utspridd över hela Nordic Light Hotel och pågår mellan den 11 augusti och 31 oktober: från navet nere i lobbyn upp till våning sju där rum 710 har gjorts om till en exklusiv ”Joe- Cool-svit”. Även detaljer som musiken på hotellet, rumsnycklar, hotellpersonalens kläder och menyer inspireras av Snobben.

I lobbyn visas bl.a. unika Snobbenstatyetter, var och en stylade av en känd artist, designer eller kreatör. Statyetterna auktioneras ut den 13 oktober i samarbete med Bukowskis. Alla intäkter går oavkortade till organisationen Friends arbete mot mobbning.

”Det känns viktigt att engagera sig i det här projektet”, säger Mange Schmidt. ”Mobbning är ett läskigt virus som lätt får fäste och är svårt att bli av med, både för mobbare och som offer. Ingen ska behöva utstå mobbning för den man är eller hur man ser ut eller av någon annan anledning.”

Läs mer på här!  http://www.nordiclighthotel.se/sv/

Kontakt:
Tel: 08-50 56 30 00
E-post: info@nordichotels.se