PolarQuest är Sveriges främste arrangör av resor till polartrakterna och tar dig till några världens mest spännande platser. Många av dem är det svårt eller nästan omöjligt att ta sig till på egen hand. PolarQuest har arrangerat polarresor sedan 1999, och företagets grundare har själva rest och arbetat i polartrakterna sedan 1992.


Här klarar man sig utan kylskåp… Foto: Johanna Vakkila ©

Enligt PolarQuest råder det inga tvivel om att de iskrönta vildmarksområdena i Arktis och Antarktis platsar under kategorin jordens mest storslagna platser. Här färdas man bland spektakulära isformationer, mäktiga glaciärer och snöklädda bergskedjor. Med PolarQuest kan du stå öga mot öga med en isbjörn eller vandra på stränder bland hundratusentals frackkädda kungspingviner.


”Någon som vet vad mötet handlar om idag?”  Foto: Per Magnus Sander ©

Små grupper – stora naturupplevelser

Med PolarQuest reser du i en liten grupp, eftersom de tycker att det är en förutsättning för stora naturupplevelser. Du kommer nära vilda djur i en storslagen natur och har gott om tid att fotografera och skåda djur – eller bara njuta.


”Jag var här först, bara så du vet!”  Foto: Ola Skinnarmo ©

PolarQuest´s äventyr är för vanligt folk. Man behöver alltså inte vara en atlet eller erfaren polarfarare för att följa med på deras expeditioner. Med dem reser du tillsammans med andra som, precis som du, har upptäckarlust och ett gediget naturintresse.


”Varför kallar man mig Macaronipingvin. Jag gillar ju inte ens makaroner? Foto: Ola Skinnarmo ©

Här kan du läsa mer om Polarquest och om en av deras resor