Vandring i Annapurna Range
Nepal är ett fantastiskt och oerhört annorlunda land. Bergstopparna skrapar mot skyn och smeknamnet världens tak är nästan för passande. Efter att ha kompletterat din vandringsutrustning i områden Thamel i Katmandu kan du välja mellan vandring i Annapurna Range eller Everest.

nepal2
Foto: Wilda Nilsson

Välj mellan flyg eller en magkittlande/vändande bussresa till Pokhara för att vandra i Annapurna Range. För att vandra köper du två olika obligatoriska tillstånd på ACAP:s kontor och kan sedan själv ta taxi eller buss till din startpunkt. Ska du göra kortare vandringar på 4-5 dagar behöver du varken guide eller sherpa (bärare) eftersom stigarna är tydliga och kartorna lättförstådda. Ska du däremot vandra hela Annapurna Circuit på över tre veckor får du känna efter själv om din erfarenhetsnivå räcker för att göra vandringen själv. Vill du ta hjälp av guider eller sherpas ordnas detta enkelt på plats. Bäst är om du fått en personlig rekommendation till en särskild guide.

Wildanepal4
Foto: Wilda Nilsson

Vandring i Himalaya skiljer sig väsentligt från vandring i Svenska fjällen då byar dyker upp med jämna mellanrum och du bor på vandrarhem. Istället för vidsträckt natur och sikt till horisonten innebär trekkingen i Nepal branta uppför och nedförsluttningar. Så branta att det på många ställen anlagts trappor. Fast när du väl kommer upp ur Rhododendronskogen är utsikten otrolig.

WildaNepal1580
Foto: Wilda Nilsson

Har du inte tre veckor på dig är Ghorepani- Ghandruk Circuit relativt lättvandrad och så gott som omöjlig att gå vilse på. Du väljer själv om du vill gå den på 4, 5 eller 6 dagar. En bokstavlig höjdpunkt under vandringen är Poon Hill 3210 möh och den högsta punkten på denna rutt. I kylan och mörkret 1,5 h innan solen gått upp ger du dig iväg från ditt vandrarhem i Ghorepani. Soluppgången du sen får se över Annapurna är väl värt mödan!

Wildanepal3
Foto: Wilda Nilsson

Priser:
Taxi från Pokhara till Naya Pul (start för bl.a Ghorepani- Ghandruk och Jomsom trekken): 1000 NRS
En natt på vandrarhem bland bergen: från 100 NRS för ett dubbelrum i Pokhara ca 600 NRS
Tillstånd för trekking: 2000 NRS

Om NRS
Enligt x-change ligger 1000 NRS på 89,55 kr. http://www.x-change.se
Enligt växelkurs.se ligger 1000 NPR = 92,23 SEK http://www.växelkurs.se

Övriga aktiviteter i Nepal: Forsränning, glidflygning, paddling, besök i Chitwan National Park och mycket mer!

Har du frågor eller vill ha mer information om Nepal?

Kontakta:
Wilda Nilsson
wilda.blogg@hotmail.com

Mer information: http://wilda.blogg.se/

Karta:

[mappress]