Malena Ernman åker ut på konserthusturné till julen med premiär den 21 november i Gävle. Tillsammans med Svenska Stråkensemblen och gästartister bjuder Malena Ernman på en personlig helkvällskonsert. Utvalda klassiska julsånger som ”Stilla natt”, ”Jul, jul strålande jul” och ”Betlehems stjärna” blandas med verk av bland andra Mozart, Bach och Händel, Malenas egna favoriter och en hel del överraskningar.

Malena släppte 2010 års allra bäst säljande julskiva, ”Santa Lucia – En klassisk jul”, och albumsläppet följdes av en hyllad och utsåld julturné. I årets konsert blandas höjdpunkterna från i fjol med en hel del nya stycken.

2009 blev året då Malena Ernman fick sitt definitiva publika genombrott . Hon gjorde över 80 utsålda framträdanden i åtta länder, dubbelalbumet ”La Voix du Nord” blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige och Malena blev årets nykomling på Svensktoppen.

Det senaste året har Malena Ernman sjungit på operascener i Wien, Moskva och Amsterdam. I somras gjorde hon två hyllade konserter på Dalhalla utanför Rättvik. Malena Ernman har som få andra klassiska artister nått en publik långt utanför de traditionella konsertsalarna. Att obehindrat röra sig mellan olika musikaliska genrer har alltid varit Malenas signum. I vilken genre och i vilket sammanhang Malena än framträder, så gör hon det med en total hängivenhet till musiken och till sin publik. Som internationellt verksam operasångerska har Malena framtätt på operahus i Paris, Bryssel, Wien, Amsterdam, Berlin och Frankfurt, samt vid de prestigefyllda festivalerna i Aix-en-Provence, Glyndebourne och Salzburg.

Läs mer här på Blixtens hemsida; http://www.blixten.se