Idag kom 16 nya fåglar till Skånes Djurpark – pärlugglor, kattugglor, hornugglor och duvhökar som i somras omhändertogs vid ett av de största fågelbeslagen hittills i Sverige.

Det var den 16 juni i år som polismyndigheten och länsstyrelsen beslagtog flera hundra fåglar som olagligt hölls hos en privatperson utanför Hudiksvall i Gävleborgs län. Mannen är nu misstänkt för djurplågeri och grovt brott mot artskyddsförordningen.

200 av de beslagtagna fåglarna släpptes fria och ett antal som var i dålig kondition avlivades med stöd av djurskyddslagen. Flera fåglar bedömdes vara i så dålig kondition att de inte skulle överleva ett frisläppande. Polismyndigheten beslutade den 9 juli att överlåta de kvarvarande fåglarna (flera olika arter av ugglor och duvhök) till Svenska Djurparksföreningen.

Och idag kom alltså 16 av dessa fåglar till Skånes Djurpark.

– – Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till när något sånt här händer, säger Camilla Jönsson, djurparkschef. Flera av djurparkerna i Sverige har samarbetet för att kunna ta hand om fåglarna och Järvzoo har verkligen skött om dem bra sedan de placerades där.

Duvhökarna och pärlugglorna är redan på plats i sina hägn, medan resterande fåglar sitter i sidoanläggningar.

– Vi ser fram emot kunna ge våra besökare möjligheten att se dessa fantastiska fåglar och berätta om deras ekologi, avslutar Camilla.

För mer information, kontakta;

Camilla Jönsson, djurparkschef, 0413-55 41 70, 0706-40 55 41, camilla@skanesdjurpark.se

Besök oss på webben, www.skanesdjurpark.se eller http://www.facebook.com/skanesdjurpark