– Spektakulära Red Bull PlayStreets kommer till stan för tredje gången gillt.

Den 19 februari 2011 förvandlas Bad Gasteins gator till en jättearena för Red Bull PlayStreets.

Nedanför Hotel Salzburger Hof byggs en jättelik ramp för orädda skidåkare som under två kvällar utför makalösa trick högt över hustaken. Den långa backen vid hotellet används som inrun och utrustas med mängder av naturliga hinder.

Bad Gastein är som gjort för tävlingen.

– Vi är uppe och hoppar på hustak och trappräcken!

Det är hur roligt som helst, säger Oscar Scherlin som har kört Red Bull PlayStreets vid två tillfällen.

Första gången var han bara 16 år gammal och kammade då hem förstaplatsen. En vinst som blev hans stora internationella genombrott.

– Det är en annorlunda tävling. Formatet på hoppen är mindre men jag har aldrig varit med om så mycket folk som tittar på. Det blir tajtare och en god känsla, säger Oscar som nu hunnit fylla 19 år.

Senaste gången Red Bull PlayStreets kom till stan var 2009.

Då samlades drygt 10 000 åskådare i backen framför entrén till den berömda afterskibaren Silver Bullet. Tävlingens största och viktigaste hopp ligger på det lilla torget nedanför Hotel Salzburger Hof, hotellet där också de flesta åkare bor över helgen.

– Det är ett jättebra hotell, med egen pool och sånt. Det gillar jag, säger Oscar som i år känner sig i toppform inför säsongen och går in för att vinna igen.

Andra skandinaviska åkare som redan är startklara är Henrik Harlaut från Åre och Norges stora jibbstjärna PK Hunder.

För mer information kontakta:

Peter Johnson, VD STS Alpresor

Telefon: 0708 – 60 80 80

Mail: peter.johnson@sts.se

Läs mer på www.alpresor.se och www.redbull.at/playstreets

Om STS Alpresor

STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna och hade under säsongen 2009/2010 över 50 000 resenärer. I och med årets säsong har STS Alpresor arrangerat skidresor i 35 år och programmet omfattar 20 orter i fem länder – med snögaranti på samtliga resmål. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 2 800 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget har cirka 250 anställda.