I tisdags utsågs Sveriges 100 bästa sajter. Goteborg.com hamnade på en 25:e plats och utsågs till Sveriges bästa stadsguide med motiveringen: ”Lätt att boka, lätt att inspireras till mer. Och inte minst är det väldigt snyggt förpackat.


Foto: www.goteborg.com/Göran Assner

Det här är en sajt och ett skyltfönster som lyfter fram det bästa av boende, mat och underhållning. En sajt som hela staden kan vara stolt över.”


Foto: www.goteborg.com/Göran Assner

Sveriges bästa guidning på nätet får man från Göteborg. Tidningen Internetworld som varje år listar landets 100 bästa sajter utnämnde i går goteborg.com till bästa stadsguide.


Foto: www.goteborg.com/Dick Gillberg

– Vi har lagt ner mycket arbete på att utveckla goteborg.com och detta är ett bevis på att vi är på väg åt rätt håll, säger Anders Fahl webbansvarig på Göteborg & Co.

Konkurrensen är hård om att få hamna på den prestigefyllda listan över Sveriges 100 bästa sajter. Förra året fanns Göteborgs stadsguide inte med bland de hundra, men i år kunde webbredaktionen på Göteborg & Co resa till Stockholm för att ta emot priset som bästa stadsguide på nätet samt en hedrande 25:e plats bland de bästa sajterna alla kategorier.


Foto: www.goteborg.com/Liseberg

Motiveringen till utnämningen lyder: ”Lätt att boka, lätt att inspireras till mer. Och inte minst är det väldigt snyggt förpackat. Det här är en sajt och ett skyltfönster som lyfter fram det bästa av boende, mat och underhållning. En sajt som hela staden kan vara stolt över.”


Foto: www.goteborg.com/Göran Assner

– Det är fantastiskt roligt. Samtidigt måste man vara ödmjuk och inse att det finns många otroligt bra sajter i Sverige, men priset ger inspiration att arbeta ännu mer för att göra goteborg.com öppnare, mer integrerad med sociala medier och välkomnande för våra besökare, säger Anders Fahl.

Källa: www.goteborg.com