Utanför vårt köksfönster har vi en gammal slitet fågelbord där småfåglarna nu samlas för att ta del av talgbollar och havrekorn som vi lägger ut för att hjälpa vår små vänner nu när vintern kommit på allvar..

Fågelbordet har många år på nacken och hade behövt en renovering. Golvet är sönder så en del av havren rinner ut på marken. Det gör ju inget i och för sig för inget går till spillo eftersom vi har höns som går på lösdrift. De förser sig så gärna med fågelfröna som trillat till marken. Speciellt nu när alla läckerheter som smådjur gått i vintervala.

Men huset ramlar snart i många delar så vi har nu börjat fundera på att skaffa ett nytt fint hus till dem. Sagt och gjort;  Jag gav mig ut på nätet och fann rena drömhusen för småfåglar! De är så fina så man skulle kunna bo i dem själva och ha som sommarstuga om det inte var för att de var så små! 🙂

Torpet heter en, Sjöboden en annan. Det finns till och med en husmodell du kan måla själv och få lik ditt eget bostadshus. Lägg märke till den lilla fågelholken till höger om dörren på fågelholken! 🙂

Multiholkarna är en serie fågelholkar som också fungerar som fröautomater och fågelbord. De är hantverksmässigt tillverkade med exteriörer som miniatyrer av typiska svenska torp och stugor.

ODERLADA™ fyller såväl ett dekorativt syfte som syftet att tillgodose småfåglarna med just deras favoritföda. Här finns möjlighet till utmatning av fyra olika sorters föda, allt från talgbollar, till jordnötter, solrosfrön och till och med insektskakor. Den rymmer totalt 5 liter mat. Ju större variation på födan, desto fler fågelarter söker sig till din matplats. Dessutom lockar den ena arten till sig en annan, vilket gör att FODERLADA™ blir en riktig ”fågelmagnet” och skapar liv och rörelse i villaträdgården.

Frörännorna ligger väl skyddade för regn och snö vilket, förutom att småfåglarna kan sitta ”torrskodda” och avnjuta sin måltid, även har den goda bieffekten att större fåglar, som kajor och skator, har svårt att slå sig ner för att äta.

Varför mata fåglar?

Experterna är inte eniga om trädgårdsmatning av fåglar kan rädda vissa utrotningshotade arter. Däremot kan fågel matning innebära en stor skillnad för just de fåglar som finns i din närhet. Att förse fåglarna med mat, vatten och skydd kan verkligen hjälpa dina närmaste fåglar under vintern och göra din trädgård till en fristad för vilt naturliv att njuta av.

Mata fåglarna året runt

Det är bra att föda fåglarna hela året om. För att ge dem värme under kalla perioder och energi under häcknings säsongen. Många fåglar, särskilt mesar, måste äta en stor del av sin vakna tid eftersom dagarna är korta.

Njut av fåglar i din närhet

Fågelmatning ger dessutom en möjlighet att studera och lära känna fåglarna på nära håll. Vi tycker alla om att se och höra vilda fåglar i vår trädgård vare sig de är vanliga eller sällsynta gäster. Vi matar fåglarna för vårt nöjes skull och välkomnar deras närvaro, deras underhållande beteende, deras vårsång och deras klara färger.

Det är därför vi Nordeuropéer årligen spenderar hundratals miljoner kronor på fågelmat och sätter ut fågelbord i trädgårdar och utanför våra fönster. Vi föder fåglarna för vårt nöjes skull och för att kunna iaktta dem på nära håll.

Inne på Wildlifegardens hemsida fann jag även andra mysiga produkter…

Vad sägs om en charmig dörrstopp med handsnidade djur?

Dörrstopparna är tillverkade i Lindträ och penselmålade med miljövänlig, vattenbaserad färg. De naturtrogna skogsdjuren är vackert handsnidade och finns i tre olika utföranden; groda, mus och snigel.

Undersidan har en silikonbeläggning som gör att dörrstoppen inte glider av trycket från dörren, utan står stadigt och håller dörren på plats. Varje dörrstopp kommer individuellt förpackade i en presentkartong som är lätt att exponera och trevlig att ge bort.

Poststugan – Ett personligt visitkort mot gatan!

Vid grinden, på husknuten eller vid entrén ger Poststugan den första vinken om vem som egentligen bor på adressen. Kanske matchar den huset, den omgivande trädgården eller rentav den redan inköpta fågelholken från Wildlife Garden.

Oberoende vilket är den ett välkomnande och uppskattat blickfång för såväl ägaren, besökaren som brevbäraren. För vem har sagt att brevlådor måste vara tråkiga?

Finns även i röd färg

Poststugan från Wildlife Garden är en svenskdesignad brevlåda tillverkad i furu. Den är målad med miljövänlig vattenbaserad färg anpassad för utomhusbruk. Den är enkel att montera. Anvisningar och skruvar ingår, så det enda som behövs är en stjärnmejsel.

Här några andra roliga produkter, perfekta som julklappar kanske?

Tvättklämmor i form av olika djur! 🙂

Hackspettar, att sätta upp i träden! Eller varför inte i flaggstången? 🙂


Wildlifegarden har även fjärilsholkar och holkar för fladdermöss och mycket annat bland sina produkter!

Besök deras hemsida idag och se alla deras fantastiskt fina produkter; http://www.wildlifegarden.se

Kontakta oss
Har ni frågor som rör våra produkter eller företaget Wildlife Garden AB så är ni alltid välkomna att höra av er till:
Tel: 0431-76 800
E-post: info@wildlifegarden.se

Wildlife Garden AB; Ängelholmsvägen 263, 269 42 Båstad, Sweden