Fotografen Fredrik Schenholm har specialiserat sig på att fånga det unika ögonblicket av extrema sporter i de bästa berg-och utomhusmiljöerna.

Hans bilder har publicerats i tidskriften Outside och Guinness World Book of Records, liksom National Geographic Istock.com.


Foto: Fredrik Schenholm

Han tillbringar sin mesta tid i alpina områden, från Mount Everest till Mont Blanc, Matterhorn till de högsta vulkanerna på jorden, men också till glaciärerna i Island och Norge.

Hans ambition är att ständigt hitta den bästa vinkeln för att fånga det unika ögonblicket av äventyren i dessa krävande miljöer. Linor, skidor och en solid isyxa är en del av vad han bär i sin packning jämte sin avancerad fotoutrustning.


Foto: Fredrik Schenholm

Fredrik arbetar med Göteborg på västkusten i Sverige som sin bas.

Jakten på äventyret har tagit honom till ett antal spännande berg som Mount Everest, Eiger, Matterhorn, Mount Blanc samt unika platser som Spetsbergen, Island, Yosemite, Mount Fuji, och flera andra explosiva vulkaner.

Fredrik är en mycket aktiv föreläsare, undervisar också utomhus i fotografering och sätter även upp ett antal årliga utställningar som inte bara visar hans bästa bilder på avancerat friluftsliv utan också olika geologiskt intressanta platser.

Som utbildad geolog kombinerar han sin passion för utomhusfotografering med ett brinnande intresse för geologi.

Läs mer om Fredrik och hans fotokurser här!