Stavgång, högalpin vandring eller kostnadsfria guidade promenader för den som vill ta det lite lugnare. Det är några av nyheterna när STS Alpresor nu släpper sina nya sommarkataloger som extrautrustats för att möta det växande vandringsintresset.

– Antalet resenärer ökade med 25 procent i somras och inför kommande säsong tror vi på ytterligare 15 procent, säger Peter Johnson, VD på STS Alpresor.

Utmanande utflykter över höga bergspass, eller stillsammare varianter med dagsturer bland alphyttor och fäbodar. Oavsett vilket man väljer väntar stora naturupplevelser i Österrike, något många nu börjat uppmärksamma. Sedan ifjol har antalet bokningar av sommar- och vandringsresor ökat med 25 procent hos STS Alpresor, nordens största arrangör av resor till Alperna.

– Hälsotrenden är starkare än någonsin. Vi märker tydligt att allt fler vill kombinera sol, värme, god mat och ett behagligt boende med en i övrigt mer aktiv

semester. En vandringsresa erbjuder precis detta. Men utan ihärdiga mygg och tunga ryggsäckar som ofta följer med på hemmaplan, säger Anne Sandberg, marknadsansvarig på STS Alpresor.

Välkända Bad Gastein är navet för vandringsresorna och erbjuder i sommar fler aktiviteter än någonsin. Med högklassiga Hotel Sazburger Hof som utgångspunkt är det nära till allt. Missa till exempel inte upplevelser som hotellets egna vinprovningskvällar, botaniska strövtåg (i samarbete med Botaniska Museet i Lund) och ortens stolthet – thermalbadet Felsentherme. Här forsar varje dag fem miljoner liter 44-gradigt hälsovatten ut i en stor spaanläggning med tillhörande badsjö.

– Källorna upptäcktes redan på 700-talet och Bad Gastein är därmed en spa-ort i ordets rätta bemärkelse. Precis som under högsäsongen på vintern lever staden upp på sommaren och det finns verkligen något för alla, säger Anne Sandberg.

Lätt, medel eller svår?

Vandringsresan anpassas efter din egen konditionsnivå.

Medelhavssol.

Med bara 20 mil till Medel-havet är solbrännan lätt fixad.

Läs mer här om dessa underbara vandringsresor!