Temperaturen är minus tio grader Celsius och isen är 30 centimeter tjock. En perfekt dag för ett dopp!

Om du vill bli vinterbadare behöver du en frusen sjö eller ett fruset hav och en lagom stor öppning i isen. Vi rekommenderar också att du har tillgång till ett varmt omklädningsrum och en het bastu. Värm upp dig ordentligt i bastun, byt om till badkläder, spring ut, ta ett djupt andetag och hoppa ner i vattnet. Du får skrika! Sen är det dags för den sköna bastuvärmen igen. Aaaaaahhh!

Den isande kylan, den nakna huden och det kalla vattnet är en fantastisk kombination som gör att du känner dig uppfriskad hela dagen. Det låter helt vansinnigt men det stämmer faktiskt. Fler än 120 000 finländare vinterbadar. En del hävdar till och med att det har gjort dem mer motståndskraftiga mot vanlig influensa.

Läs mer på http://www.visitfinland.com