Det är svårt att räkna ut men STS Alpresor har gjort matteläxan. Resultatet visar att det skiljer upp till 26 kronor per pistkilometer i veckan om man jämför Skandinavien med Alperna.

Vår undersökning av sex orter, tre i Norden och tre i Alperna, visar att prisskillnaden per pistkilometer på sina håll är 26 kronor. Dyrast i undersökningen är Trysil i Norge där du får betala 28 kronor per kilometer i veckan, i Sälen kostar varje pistkilometer 20 kronor. Billigast i undersökningen är Bad Gastein i Österrike, som ingår i Ski amadé-systemet. Med samma liftkort kan du åka i ett av Alpernas största områden till ett kilometerpris av två svenska kronor.


Foto; STS Alpresor

För mer information kontakta:

Peter Johnson, VD STS Alpresor
Telefon: 0708 – 60 80 80
Mail: peter.johnson@sts.se

Hemsida; http://www.alpresor.se