Vandra äventyrligt och högt eller lätt med stavar. STS Alpresor erbjuder alternativ till alla.

– Vandring i Alperna är populärare än någonsin och redan nu har vi en ökning av bokningar med totalt 30 procent jämfört med motsvarande period förra året, säger Peter Johnson, VD på STS Alpresor.


Foto: STS Alpresor

Att vandra i Alperna är en unik upplevelse oavsett om man väljer enklare vandringar eller mer strapatsfyllda högalpina vandringsleder. Aktiva resor är en växande trend i Sverige och allt fler svenskar lockas av upplevelsen som vandringsresor i Alperna erbjuder. Frisk luft, oslagbara vyer, skräddarsydda utmaningar och helt myggfritt.

– Ett mycket populärt alternativ är Nordic Walking, eller stavgångsvandring, men alla våra resor ökar. Från enklare alpina vandringar till de mer krävande högalpina turerna. Många har upptäckt att man kan kombinera sköna vandringsäventyr på dagen med att bo lyxigt och njuta av god mat på våra fina hotell, säger Peter Johnson.


Foto: STS Alpresor

Bad Gastein är en utmärkt utgångspunkt för alpina vandringar. Bara ett stenkast från hotellen i byn startar flera vandringsleder som leder ut i den vackra nationalparken Hohe Tauern. STS Alpresor erbjuder färdiga paket med boende, helpension, erfarna guider och även utflykter till andra städer, som till exempel idylliska Bled i Slovenien eller pampiga Venedig i Italien.

STS Alpresor noterar rekordbokning av vandringsresor.

Läs mer här om vandringarna!