Det är Nils Torbjörn Nutti som tillsammans med Carina Pingi har drivit det samiska upplevelseföretaget Nutti Sámi Siida i Jukkasjärvi utanför Kiruna sedan 1997.


Foto: Hans Olof Utsi

 

De har lyckats kombinera det äkta samiska med kommersiella framgångar på en internationell marknad.

Ända från starten har de samarbetat med Icehotel och deras samiska upplevelser och aktiviteter är mycket uppskattade och omskrivna!

Deras utbud består av aktiviteter tillsammans med Icehotel, egna unika renslädesexpeditioner och under sommar och höst, även vandringsturer. De har också en egen vildmarkslodge strax utanför Jukkasjärvi.

Foto: Hans Olof Utsi
info

Här kan upp till 16 gäster uppleva ett unikt boende i samisk stil och njuta av lappländska maträtter.

Grand Travel Awards prestigefyllda ekoturismpris går till den arrangör som bäst levandegjort och utvecklat svensk ekoturism under det senaste året.

De nominerade kandidaterna hämtas från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

Motivering:

För sitt långvariga och tålmodiga arbete att förena samisk kultur med den globala resenärens sökande efter äkta och moderna upplevelser.

Ett koncept som inte bara blivit en framgångsrik ambassadör för Sveriges samer, utan också skapat attraktionsvärde och gett lyskraft till en av våra största turismikoner – Icehotel.

Grattis Nils Torbjörn, Carina med all personal!

Extra roligt är det att vi på Hittaupplevelse.se också får förmånen att presentera dem!

Se presentationen här!

Vi har också förmånen att få presentera Icehotel som ni hittar här!