Roxettes första singel ”She’s Got Nothing On (but the Radio)” från albumet ”Charm School” har nått höjder som inte setts till på nästan 20 år – i veckan gick singeln in på top 10 på Tysklands officiella singellista!


Foto: Ekaterina Belinskaya

 

Senast Roxette hade en topp-tio-singel i Tyskland var 1992 med ”How Do You Do!”. I England har radio BBC2 adderat ”She’s Got Nothing On (but the Radio)” direkt till sin A-lista och den här veckan är singeln den högst placerade nykomlingen på UK Radio Airplay Chart. ”Charm School” gick direkt in på första plats på tyska, tjeckiska och schweiziska albumlistan och är på väg mot platinumstatus här hemma i Sverige.

Efter en fantastiskt lyckad turnéstart i Kazan, Ryssland och med det enorma intresset för den pågående turnén har Roxette bestämt sig för att fortsätta även under hösten.

”Det har varit helt underbara spelningar så här långt”, säger Per Gessle. ”Marie och bandet är i toppform och responsen har varit makalös. Och att nya plattan skulle tas emot så här är helt enormt. Vi är lyckligt lottade och kan se fram emot ett synnerligen spännande år!”


Foto: Ekaterina Belinskaya

Kuriosa: Även i de länder där ”Charm School” ännu inte släppts är intresset stort – dock kommer inte skivan innehålla samma låtar i alla länder. Kinas censurlagar förbjuder Roxette från att släppa ”Sleeping in My Car” då texten anses vara för sexuell. Därför tas låten bort från deluxe-versionen av ”Charm School” som innehåller en liveskiva med spår inspelade i Halmstad, Stavanger och St Petersburg 2010.

För mer information och turnéplan: www.roxette.se

Se fler artister på Live Nation