Ni som kikar in på vår blogg ibland vet att vi följer äventyrerskan Annelie Pompe. Nu  har vi glädjen att berätta för er att Kl 05.00 lokal nepalesisk tid (01.00 svensk tid) den 20 maj 2011 stod Annelie Pompe på toppen av världen! De lämnade läger 3 på 8300 meter höjd klockan 21.00 och det krävdes åtta timmars klättring för att nå toppen som de hade helt för sig själv innan några klättrare från sydsidan kom upp.


På toppen av Världen!

Annelie berättar att hon fick en glädjeattack och började skratta när hon insåg att det bara var några få steg kvar till toppen. Den senaste rapporten kom klockan 09.30 svensk tid och då hade de kommit ner till läger 3 igen och återhämtade sig i tälten.


Annelie, frusen, men lycklig!

Planen är att ta sig så långt ner som möjligt under dagen men fokus just nu var på att vila och få i sig vätska. Annelie lät väldigt lycklig och väldigt trött på telefonen. Alla i expeditionen mår bra.

Sherpas
”Om det inte framgått tidigare – Jag/Vi skulle aldrig klarat (och inte velat) klättra utan de Sherpas vi hade i laget. De är verkligen fantastiska klättrare, atleter och människor. De har hjälpt oss bära och sätta läger, värma fingrar och själar och blivit vänner för livet.”


Världens högsta utsiktsplats!

Så berättar Annelie på sin blogg. Gå in på den och läs hennes berättelse om den spännande men dramatiska klättringen uppför Världens högsta berg!

Läs mer här: http://deepeverest.se/