Elbilsrekordet sker på sträckan Ystad/Smygehuk-Haparanda. Rekordförsöket genomförs av Gröna Bilister under perioden 7-30 juni 2011.

Elbilsrekordet, som projektet kallas, genomförs i samarbete med Citroën Sverige, Chargestorm och Öresundskraft. Turnén går från Ystad till Haparanda med stopp i 38 kommuner och en mängd lokala aktiviteter under resan.

Organisationen Gröna Bilister står bakom rekordförsöket och tanken är att visa att det faktiskt går att köra elbil genom hela vårt avlånga land. Dessutom vill man visa att elbilen faktiskt uppfyller de flesta människors resebehov idag. Gröna Bilister verkar för hållbar bilism och man hoppas att elbilsturnén ska generera massor av positiv uppmärksamhet.

Elbilsrekordet startar den 7 juni i Ystad och den 1 juli ska bilen vara framme i Haparanda. Därefter medverkar elbilen på Stockholm Green Festival den 3 juli och Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli.

Som en av de större samarbetsparterna i projektet bidrar Öresundskraft till att göra rekordförsöket möjligt, och står som arrangör när Elbilsrekordet kommer till Helsingborg. Bilen är stripad med ”Elbilsrekordet.se” och de stödjande företagens logotyper. Övriga samarbetspartners är Citroën med själva elbilen, Chargestorm med laddstolpar och Tricorona med klimatkompensation.

På vägen träffar Gröna Bilister kommunledningen i 38 kommuner, media på lika många orter samt internationell press/media och särskilda riktade pressaktiviteter mot transportpressen. Slutspurten sker i Visby under Almedalen där många nyckelpersoner träffas. Där kommer man också att presentera den sammanfattande rapporten ”Elbilsläget i landet”. Resan kan följas på Elbilsrekordet.se, via Facebook, Twitter och Youtube.

Bilen är en Citroën C-Zero som uppfyller de krav på komfort, säkerhet och prestanda som motsvarar ca 90 % av svenskarnas resebehov, med en räckvidd på 150 km per laddning.

Förutom att visa bilister att elbilen är ett utmärkt transportmedel vill Gröna Bilister också inspirera lokala beslutsfattare att verka för elbilar och vara föregångare genom inköp och leasing. Dessutom vill man få bilhandlare att i ökad utsträckning förstå och marknadsföra elbilar.

För att se på vilka platser elbilen stannar, gå in på http://www.elbilsrekordet.se

Kontakt
Gröna Bilister
E-post: info@gronabilister.se
Telefon: 018-320 220

Läs mer på  http://www.gronabilister.se och http://www.elbilsrekordet.se